ÇASGEM'in Avrupa Birliği projeleri kabul edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan 3 Avrupa Birliği projesi de kabul edildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ekim 2013 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÇASGEM'in Avrupa Birliği projeleri kabul edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) tarafından yürütülen "DİKKAT! Gençler İŞ Başında!" adlı Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İşbirliği - Eğitim ve Ağ Kurma Projesi 30 Eylül 2013 Pazartesi Günü başlamış ve Açılış Töreni 01 Ekim 2013 tarihinde ÇASGEM Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Açılış Töreni'nde ÇASGEM Başkanı İsmail AKBIYIK, 2013 yılında ÇASGEM'de 3 Avrupa Birliği projesi başvurusu yapıldığını ve hepsinin de kabul aldığını, bu projelerin ilkinin uygulamasına başlangıç yapıldığını ve 2014 yılında da proje çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti.

Eğitimin çalışma ziyaretinin yapıldığı 3 Ekim 2013 Perşembe Günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Sayın Fatih ACAR, makamında ziyaret edildi. Ziyaret esnasında proje kapsamında Azerbaycan, Gürcistan, İngiltere, Letonya, Moldova ve Sırbistan'dan gelen katılımcılar kurumlarını tanıtarak böyle bir organizasyonun düzenlenmesinden ötürü emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler. Sayın ACAR, dünyada açlık, yoksulluk, savaş gibi olumsuzluklar yaşanırken, farklı ülkelerden ve kültürlerden kişilerin böyle bir organizasyonla Bakanlığımız çatısı altında toplanmasından ve kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Bu tür eğitim faaliyetlerinin dünya barışına da sağlayacağı katkı açısından önemli olduğunu ifade etti.

Ziyaret esnasında, ÇASGEM Başkanı, gençlere yönelik aktivitelerinin Ekim 2012'de ÇASGEM'in Eurodesk Temas Noktası olarak akredite edilmesiyle başladığını, bu kapsamda çalışmalarını her geçen gün artırdıklarını, ÇASGEM'in çalışmalarından ötürü Eurodesk Türkiye'nin Koordinatörler Grubu'nda yer aldıklarını ve Brüksel'de gerçekleştirilen Eurodesk Avrupa Temas Noktaları Semineri ve Ödül Töreni'ne davet edildiklerini belirtti. Proje Birimi olarak yürüttükleri 2014 yılında gerçekleşecek olan diğer projeler hakkında da bilgi verdi.
Proje uygulamasında Avrupa Birliği ve Komşu Ülkelerinden gelen 21 katılımcı ve 387 başvuru arasından seçilen 2 Türk katılımcı, 6 gün boyunca Meslek Seçimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre ve İlkyardım başlıklarından oluşan ve eğitim dili İngilizce olan interaktif oturumlara katıldılar. Kendi ülke uygulamalarını da tartıştıkları ve çözüm önerileri ürettikleri bu oturumlarda bilgi alışverişinde bulundular. Çalışma ziyareti kapsamında iyi uygulamaların yerinde görülmesi için İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü Müdürlüğü'ne ve ÜLKER Bisküvi Sanayi A.Ş. Ankara Fabrikası'na gidildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber