İntihar ettiren ses, müdüre ait

Haber Giriş : 18 Mart 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşık olduğu TRT spikeri N.K'nin bir erkek ile konuşmasına ilişkin ses kaydını duyunca intihar eden TRT Antalya Bölge Müdürlüğü bilgisayar teknisyeni Necip Göksoy'un ölümünün ardından müthiş bir aşk skandalı çıktı. İntihara neden olan "erkek sesi"nin spiker N.K'yı taciz eden aynı kurumda üst düzey bir yöneticiye ait olduğu saptandı.

GEÇEN 2 Mart'ta meydana gelen intihar olayı, kamuoyuna "Aşık olduğu TRT spikeri N.K'nin telesekreterinde başka bir erkeğin konuşmasını dinleyince intihar ettiği" biçiminde yansımıştı.

İntiharın ardından olaya önce polis, sonra da savcılık el koydu. İlgililerin ifadesine başvurularak yapılan ön incelemede, telesekreterdeki "meçhul ses"in aynı bölge müdürlüğündeki bir yöneticiye ait olduğu belirlendi. Güzel spiker N.K. de ifadesinde söz konusu sesin o müdüre ait olduğunu kabul etti.

BENİ TACİZ EDİYORDU

Spiker N.K. polise verdiği ifadesinde, "TRT yöneticisi beni taciz ediyordu. Bu tacizi saptamak için tuzak kurup eve davet ettim, sesini kaydettim. Rahmetli Göksoy'u da montaj için çağırdım. O yanlış anladı ve intihar etti" dedi. N.K, ifadesinde, Göksoy'un yapılan ses kaydını, kendisi ile TRT yöneticisi arasında bir ilişki varmış gibi yanlış anlayıp intihar ettiğini öne sürdü. TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, Hürriyet'in sorusu üzerine, olayın adli mercilere yansıdığını ve incelenmekte olduğunu bildirdi. Kendisinin de müfettiş gönderdiğini belirten Güney, "Ben yıllarca müfettişlik, teftiş kurulu başkanlığı yaptım. Duyum üzerine tasarruf olmaz. Arkadaşlar soruşturmada, daha bir şey gelmedi. Ortada resmi hiçbir şey yok. Ama, olay açıklığa kavuşunca gereği ne ise tereddütsüz yapılacak" dedi.

VALİLİK BİLGİLENDİRDİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü, ölümlü skandalda rolü olduğu gerekçesiyle TRT yöneticisinin görevden alınması gerektiği yönünde bir rapor hazırladı. Antalya Valiliği de emniyetin bu raporunu bir üst yazıyla TRT Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Genel Müdür Vekili Güney ise "Henüz bize ulaşmış resmi bir yazı yok" dedi. Tacizle suçlanan yönetici ise Hürriyet'in ısrarlı aramalarına karşın, telefona çıkmadı.

DÜN YENİDEN İŞE BAŞLADI

İntiharın ardından şoka giren ve sağlık raporu alan N.K. dün işine başladı. N.K. Hürriyet'e şunları söyledi:

"Hem ben, hem ailem, çok büyük bir çöküntü yaşadık. Şu an benim önümde bir mahkemem var. Savunmamı mahkemede yapacağım. Her şeyi orada anlatacağım. Rahmetli Necip Göksoy'un da bir ailesi var. Bunlar hiç düşünülmeden yalan-yanlış yazıldı. Benim rahmetli ile iddia edildiği gibi bir ilişkim yoktu. Üç yıldır ilişkide olduğumuz yazıldı, bu tümüyle yalan."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber