AKP'liler, Kamu Yönetimi Temel Yasası'na karşı çıkan çevrelerin, reformun mimarı Dinçer'in geçmişini araştırarak 95'teki konuşmayı ortaya çıkardığını düşünüyor.

Haber Giriş : 02 Ocak 2004 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'liler, Kamu Yönetimi Temel Yasası'na karşı çıkan çevrelerin reformunun mimarı Dinçer'in geçmişini araştırarak 95'teki konuşmayı ortaya çıkardığını düşünüyor.

Kamu yönetimi reformunun mimarı Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in Mayıs 1995'te Sivas'ta yaptığı 'laik cumhuriyetin yerini İslami bir yapıya bırakmasının zamanı geldi' sözleri başına iş açtı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başlangıçta sahip çıkmasına karşın, tepkilerin büyümesi üzerine, Müsteşarı Ömer Dinçer'in durumundan rahatsız olduğu ve görevden alabileceği öne sürüldü.

Başbakan Erdoğan'ın 'Türkiye'nin rejimi ile sorunu yok' açıklaması bile Dinçer'e yönelik tepkileri önleyemedi. Pirsultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı, Dinçer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Vakıf Başkanı Murtaza Demir suç duyurusuna, Dinçer'in 19-21 Mayıs 1995'te Sivas'ta yapılan '21'inci Yüzyıla Girerken Dünya ve Türkiye Gündeminde İslam' konulu sempozyumdaki konuşması ile 'Bilgi ve Himmet Dergisi'nin Güz -1995 tarihli 12'nci sayısında yayınlanan makalesini gerekçe gösterdi.

AKP'liler, Kamu Yönetimi Temel Yasası'na karşı çıkan ve reformun 'üniter devlet' yapısına zarar vereceğini düşünen çevrelerin Dinçer'in geçmişini araştırarak 95'teki konuşmayı ortaya çıkardığını düşünüyor. Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta partisinin il başkanları toplantısında, kamu reformuyla sistemi değiştirmeyi hedeflediklerini, rejimle bir sorunlarının bulunmadığını vurgulamasının altında da Müsteşarı Dinçer'e yönelik tepkilerin yattığı ifade ediliyor.

Ömer Dinçer ile ilgili iddiaları, ilk olarak CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, gündeme getirmişti. İlk günlerde konuşmasına sahip çıkıp, 'Sözlerimin arkasındayım' diyen Ömer Dinçer, daha sonra sessizliğe bürünmüştü. Dinçer, tartışma konusu olan sözlerinin bilimsel platformda dile getirildiğini, cevabını da bilimsel platforrmda vereceğini ifade etmişti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber