Sağlık okur yazarlığı protokolü imzalandı

Yalova'da, "sağlık okur yazarlığı eğitimi" protokolü imzalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2013 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık okur yazarlığı protokolü imzalandı

"Sağlık okur yazarlığı eğitimi programı"nın protokolü Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü arasında imzalandı. Valilikteki imza töreni öncesinde konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek, sağlık konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmelerini önemsediklerini, protokolün ciddi katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Halk Sağlığı İl Müdürü İbrahim Dedecan ise, "Kişilerin kendi sağlıkları ile ilgili doğru karar vermeleri için gerekli temel sağlık bilgilerini ve hizmetlerin bilinmesi maksadıyla okullarda sağlık okur yazarlığı dersleri planlandı. Bu dersler sağlığın korunması ve sağlığın bozulduğu andan sonra neler yapılacağını öğrencilere göstermeyi hedefleyen bir program. Sağlık okur yazarlığı ile kişilerin doğru bilgi ve hizmete ulaşma becerileri artırılacak" dedi.

Konuşmaların ardından protokole Yalova Valisi Esengül Civelek, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve Halk Sağlığı İl Müdürü İbrahim Dedecan imza attı. Eğitim programı 2013-2014 tarihleri arasında il ve ilçelerde 4-5 ve 9'ncu sınıfları kapsayacak ve 33 eğitimci tarafından yürütülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber