Habur'da 9 PKK'lı teslim oldu

PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarından değişik tarihlerde kaçan 9 PKK’lı, Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınıır kapısında güvenlik güçlerine teslim oldu. Hakkari Valiliği de bir hafta içinde 4 PKK'lının teslim olduğunu duyurdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Kasım 2013 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Habur'da 9 PKK'lı teslim oldu

PKK kamplarından değişik tarihlerde kaçarak Irak'ta yaşayan 9 PKK'lı, bugün öğlen saatlerinde Habur Sınır kapasında güvenlik güçlerine teslim oldu. Silahsız olarak teslim olan PKK'lıların önce sağlık kontrolünden geçirildiği ve daha sonra sorgularının yapılması için İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldüğü belirtildi.

HAKKARİ VALİLİĞİ: 4 TERÖRİST TESLİM OLDU

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yüksekova'da yıl içinde terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı belirlenen F.Ö, dün Dağlıca taburuna silahsız ve techizatsız olarak teslim oldu.

Terör örgütü üyesi hakkında İl Emniyet Müdürlüğünde 'kayıp şahıs' kaydı bulunmadığı belirtilen açıklamada, F.A'nın, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Öte yandan, terör örgütünden kaçan 3 terörist bu hafta içinde Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde güvenlik güçlerine teslim olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber