İçişleri Bakanlığı ?Mülkiye Müfettişi ve kontrolör ünvanları kullanılmak suretiyle belediye başkanlıklarındaki dolandırıcılık girişimleri? ile ilgili olarak 81 İl Valiliğine bir genelge yayınladı.

Haber Giriş : 07 Ocak 2004 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı ?Mülkiye Müfettişi ve kontrolör ünvanları kullanılmak suretiyle belediye başkanlıklarındaki dolandırıcılık girişimleri? ile ilgili olarak 81 İl Valiliğine bir genelge yayınladı.

Müşteşar Harbut, belediye başkanlıklarını telefonla arayarak kendilerini İçişleri Bakanlığı müfettişi veya kontrolörü olarak tanıtıp yardım toplamak ya da kitap göndermek bahanesiyle fatura gönderip belediyelerden para tahsil edenler bulunduğunu bildirdi. Harput, mülkiye müfettişi, kontrolör veya başka unvanlı Bakanlık görevlilerinin bu şekilde davranmasının mümkün olmayacağını vurgularken, ?Bakanlığımız görevlilerinin veya bu görevlilerin kurmuş olduğu derneklerin kitap veya bilgi hattı üyeliği karşılığında önceden fatura göndermek suretiyle belediyelerden para talep etmeleri mümkün değildir? dedi.

Bazı dolandırıcıların sundukları teklifte kitap seti ve bilgi hattı üyeliği önererek; mal ve hizmet alımının bir arada yapılacağı bir yöntemi işlettiğini kaydeden Harput, Kamu İhale Yasasına göre aralarında kabul edilebilir bir bağlantı olmadığı sürece mal ve hizmet alımının bir arada yapılmasının yasak olduğuna işaret etti.

Bir kitaba milyarlarca lira para ödeyen Belediye görevlilerinin de sorumlu duruma düşeceğini vurgulayan Harput, dolandırıcılık girişimlerinin biraz dikkat gösterildiği takdirde anlaşılabilecek nitelik taşıdığını belirtti. Harput, ?Hem bu ve benzeri dolandırıcılık girişimlerinin önlenmesi hem de belediyelerimizin yapacağı yersiz ödemeler nedeniyle ilgililerin hukuki ve cezai sorumluluklarla karşılaşmamaları bakımından bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı azami dikkatin gösterilmesi ve şüphe duyulan girişimler hakkında mutlaka valiliklerimizden ve Genel Müdürlüğümüzden bilgi alınması gerekmektedir? dedi.

Harput, sahte olduğu anlaşılan girişimler hakkında hemen Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulmasını ve gerekli araştırma ve inceleme yapmadan ödemede bulunulmaması konusunda belediyelerin uyarasılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber