Nefes darlığı sandı kalp yetmezliği çıktı

Kocaeli’nin Başiskele İlçesinde yaşayan iki çocuk babası Serhat Kaba (30), nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastaneden kalbinin yüzde 15 çalıştığını öğrendi. Kalbine pil takılan ve kalp nakli olmak için sıra bekleyen talihsiz baba, yetkililerden tedavisinin hızlandırılması için yardım istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nefes darlığı sandı kalp yetmezliği çıktı

2,5 yıl önce İstanbul'dan gelerek Başiskele İlçesi Bahçecik beldesine yerleşen evli ve iki çocuk babası Serhat Kaba, kalp nakli olmak için müjdeli haberi bekliyor. Yaklaşık 1 yıl önce aşırı terleme ve nefes darlığı şikayetiyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne muayeneye giden Kaba, burada hiç beklemediği bir sonuç aldı. Doktorların kalp yetmezliği teşhisi koyduğu Serhat Kaba doktorlar tarafından acilen ameliyata alınıp anjiyo yapıldı. Ameliyat sonrasında kalp yetmezliğindeki oranın yüzde 15'lere gerilemesi nedeniyle doktorlar Kaba'ya kalp nakli olması gerektiğini söyledi. Kalbinin yüzde 15 işlevsel olması nedeniyle her gün ayrı bir sağlık problemi baş gösteren Serhat Kaba, kalbine takılan pil nedeniyle mesleği olan şoförlüğü de yapamıyor. Kaba, yetkililerden maddi değil manevi yardım beklediğini dile getirerek "Kalp naklinin bir an önce yapılması konusunda yetkililerden yardım etmelerini rica ediyorum. Sağlığıma kavuşarak aileme iyi bir baba olmak istiyorum" dedi.

Hastalığı nedeniyle çalışamadığını hatta çocuklarını bile sevemediğini dile getiren Serhat Kaba, şöyle konuştu: "10 yıldır şoförlük işinde çalışıyorum. Bir sene önce kalp rahatsızlığı, nefes darlığıyla rahatsızlık geçirdim. Hastaneye gittim, kalp yetmezliği tanısı koydular. Anjiyo yapıldı bana ve kalbime kalp pili takıldı. Ancak, doktorlar bana bunun yetersiz olduğunu ve kalp nakli olmamı söylediler. Kalp pili takıldıktan sonra vücudumda bazı rahatsızlıklar meydana gelmeye başladı. Ciğerler, böbrekler, beyin damarlarında çatlaklık, sağ tarafım kısmi felç oldu. Kalbime pil takıldığı için sol kolumu kaldıramıyorum, çocuklarımı kucağıma alıp sevemiyorum. Rahatsızlıklarım daha da artmadan kalp nakli olabilmem için, bu süreci hızlandırmak için yetkililerden yardım istiyorum. Kalp nakli için Kartal Koşuyolu Hastanesi'ne başvurduk. Evraklarımızı hazırlıyoruz. Benim tek isteğim tekrardan sağlığıma kavuşup, çalışabilmek. Maddi olarak yardım istemiyorum ben, tıbbi olarak yardımcı olunmasını istiyorum. Tekrar sağlıklı çalışabilme, aileme bakabilmek istiyorum"

Serhat Kaba'nın eşi Semra Kaba, 6,5 yıldır evli olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce böyle bir problemimiz yoktu, eşim çalışıyordu. Çokta güzel bir evliliğimiz vardı hala da öyle çok şükür. Bir yıl önce eşimin nefes darlığı ve aşırı terlemeyle böyle bir rahatsızlığı başladı. Doktora gittik anjiyo olması gerektiğini söylediler. Anjiyoda damar yolları açık çıktı fakat kalp yetmezliği olduğu ortaya çıktı. 6 aylık bir süreç sonrasında kalp pili takıldı. Ama kalp nakli olması gerekiyormuş çünkü kalp yüzde 10-15 civarında çalışıyor. Nakil için başvurduk ve Koşuyolu Hastanesi'ne gittik. Orada bazı tetkikler yapıldı halen devam ediyor." Nakil için sıra beklediklerini anlatan Semra Kaba, sözlerine şöyle devam etti: "İki çocuğum var eşim 30 yaşında ben 27 yaşındayım. 6,5 yıldır evliyiz, eşimi çok seviyorum. İyi olmasını daha ileriye gitmeden soruna bir çözüm bulunmasını istiyorum. Bu sürecin hızlandırılmasını istiyorum. Çocuklarımız da bu durumdan etkileniyor. Benim ablam beyin kanamasından vefat etti. 5 yaşındaki kızım babaannesine 'Teyzem neden öldü, babam da böyle ölecek mi' diye soruyor. Eşimle ve çocuklarımla daha iyi, daha mutlu, daha huzurlu geçirmek istiyorum bu hayatı."

Öte yandan Mevlana'nın, "Üzülme! Bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmayacağı için olmuyordur" yazısı ile misafirlerini karşılayan Kaba ailesi, baba Serhat Kaba'nın iyileşeceğine olan inançlarını hiç kaybetmediğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber