Anayasa Mahkemesi Başkanı: Tüm partilere aynı mesafedeyiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2006 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Anayasa Mahkemesi'nin, demokratik süreçte Siyasi Partiler Yasası'na göre faaliyet gösteren bütün partilere aynı mesafede olduğunu, ayrım yapmalarının düşünülemeyeceğini belirterek, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü çerçevesinde düzenlenecek panele DTP temsilcisinin çağrılmasına bir üyeden tepki geldiğini söyledi.

Tuğcu, AA muhabirinin, bugün bir gazetede "Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek panele DTP temsilcisinin çağrılmasına bazı üyelerin tepki gösterdiği" yönündeki haberi hatırlatması üzerine yaptığı açıklamada, DTP temsilcisinin çağrılmasına bir üyeden tepki geldiğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tuğcu, kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek panelin programının bütün üyelerle görüşülerek hazırlandığını, ancak bu konudaki sorumluluğun kendisine ait olduğunu vurguladı. Tuğcu, şöyle devam etti:

"Anayasa Mahkemesi, demokratik süreçte Siyasi Partiler Yasası'na göre faaliyet gösteren bütün partilere aynı mesafededir. Ayrım yapmamız düşünülemez. Bütün partileri davet ettik. Genç Parti'yi unutmuştuk. Onları da sonradan davet ettik. CHP, yazı ile davet istedi. Yazıya cevap verilmedi. Demek ki katılmayacaklar." Görevi gereği Anayasa Mahkemesi'ne herhangi bir parti ile ilgili başvuru gelebileceğini belirten Tuğcu, "Buna o zaman bakılır. Ancak bu yokken herhangi bir partiye karşı peşin hükümle hareket edemeyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber