Öğretmenler günü kutlu olsun!

24 Kasım 2013 Öğretmenler günü, Arama Motoru Google, Öğretmenler günü unutmayıp özel bir Doodle hazırladı...

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Kasım 2013 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenler günü kutlu olsun!

Her yıl 24 kasımda kutlanan Öğretmenler Günü öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama gündür.

Özel günler ve kişileri unutmayan Google, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü unutmadı ve Doodle logosu yaparak ana sayfasına taşıdı.

Pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris'te gerçekleşen "Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı"'nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından "Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi"'ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.

Özel günlerde ve genelde özel kişilerin ölüm yıl dönümlerinde yaptığı logolarla bir çok kez gündeme oturan Google bu kez Öğretmenler Günü'nü unutmadı.

Google en son 10 Kasım Atatürkü Anma Günü'nde anasayfasına bir karanfil koymuştu, Doodle logosu yapmaması tepki alan Google bu kez 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü unutmadı. Mouse imlecini Doodle logosunun üstüne götürdüğünüz zaman çıkan mesaj ise 'Öğretmenler gününüz kutlu olsun' oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber