Doktorun yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldı

2 günlük bebeği öldürüp gömen ve üzerine beton döken aileye ceza yağdı. Anne müebbet, anneanne ve doğumu yaptıran jinekoloğa 15 yıl hapis cezası verildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Kasım 2013 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktorun yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldı

TEKİRDAĞ Çorlu'da 14 Nisan 2010 tarihinde A.A., askerden izine geldiğinde nişanlısı İ.S. ile ilişkiye girdi. Hamile kalan İ.S., hamileliğini ailesinden gizledi. Genç kızın sancıları artması üzerine annesi T.S. ve kardeşi T.S. ile birlikte Devlet Hastanesine gitti. Hamile olduğunu bilen İ.S., idrar tahlili vermek istememesi üzerine anne T.S. kızını jinekolog İ.K.'ya götürdü. Kızının hamileliğini öğrenen anne, doktor İ.K.'ya 500 TL karşılığında hamileliği sonlandırmasını istedi. Doktor, bebeği sezaryenle aldı. Durumu öğrenen Kars'lı ailenin, bebeğin ölümüne karar verdiği iddia edildi. Anne İ.S. ve anneanne T.S.', bebeği poşette boğuarak öldürüp evlerinin bahçesine gömdü. Bu sırada aile içinden biri gizli tanık olarak polise başvurunca vahşet gün yüzüne çıktı. Yapılan incelemede bebeğin gömülmesi ile üzerine beton döküldüğü belirlendi.

DOKTORA KIRMIZI BÜLTEN

4 yıldır süren dava sona erdi. Buna göre anne İ.S.'nin kasten öldürme suçu sabit olduğundan müebbet hapis, anneanne T.S.'ye 15 yıl, doğumu gerçekleştiren Op.Dr. İ. K.'ye 15 yıl, amca T.S.'ye 2 yıl 6 ay, suç tarihinde 18 yaşından küçük olan E.S.'de 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dava kapsamında aile üyelerinden S.S., T.S., yenge B.S. ve doktorun sekreteri N.D. beraat etti. Kasten öldürme suçuna teşebbüsten 15 yıl hapis cezası alan Kadın Doğum Uzmanı Jinekolog Op. Dr. İ.K.'nın yakalanması için hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber