'İmam hatip'e ÖSS kılıfı

Haber Giriş : 15 Nisan 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmam hatiplilere çifte diploma Danıştay'da beklerken, bakanlık ÖSS engeli için yeni bir formül buldu. İmam hatip müfredatı düz liselerle uyumlu hale getirildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), imam hatip lisesi öğrencilerinin ÖSS engelini aşması için yeni bir formül buldu. İmam hatip liselerine 'seçmeli dersler' konularak, müfredat, genel liselerle uyumlu hale getirildi. MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, imam hatip liseleri için değiştirilmiş ders çizelgesi yayımlayarak, okullara gönderdi. Yeni ders çizelgeleriyle meslek liseleri arasında sadece imam hatipliler, 2006-2007 eğitim yılından itibaren, genel liselerin müfredatında yer alan dersleri de alacak.

SEÇMELİ DERSLER OLACAK

En ağır ders programını uygulayan fen liselerinde haftalık ders saati 35 iken, yeni düzenlemeyle imam hatip öğrencilerinin ÖSS'ye uyum için haftalık ders sayısı 40 saate çıkarıldı. Yeni ders programına; matematik, fizik, kimya, biyoloji, geometri, tarih, coğrafya, çağdaş Türk ve dünya tarihi gibi dersler seçmeli olarak eklendi. Böylece, ÖSS'deki tüm sorulara ilişkin müfredat imam hatip lisesi öğrencileri için tamamlanmış oldu. İmam hatipliler, haftada 8 saat bu seçmeli dersleri alarak, genel liselerle aynı eğitimi görecek. Uygulamayla, ÖSS'de çıkan konuların tamamını imam hatip öğrencilerinin görmesi sağlanırken, halen Danıştay'da görüşülen imam hatiplilere çifte diploma olanağı sağlayan Açık Lise Yönetmeliği için de avantajlar getirecek. Eğer Danıştay yönetmeliği iptal etmezse, imam hatipliler, yeni açık öğretim lisesi yönetmeliği sayesinde, genel lise diplomasını da kolayca alabilecek.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber