Vergili köyü sakinleri: İsim değişikliği işlemleri hızlandırılsın

Vergili köyü sakinleri köyün eski ismi olan Becirman'ın yeniden verilmesine yönelik çalışmaların hızlandırılmasını bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2013 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vergili köyü sakinleri: İsim değişikliği işlemleri hızlandırılsın

12 Nisan 2013'de yaptıkları başvuruları İl İdare Kurulu tarafından onaylanan Vergili köyü sakinleri, isim değişikliği için referanduma gitti. İsim değişikliği talebine ilişkin dilekçelerini geçen Nisan ayında Batman Valiliği'ne sunduklarını belirten Seyit Bilal ve Becirmanlılar Vakfı Genel Sekreteri Emin Bulut, "Biz yazımızı valilik üzerinden İl Genel Meclisi'ne göndermiştik. İl Genel Meclisi de bu talebin İl İdare Kurulu'nda devam edeceğini bize bildirdi.

Yazımız İl İdare Kurulu'ndan geçti. Batman Valiliği ve Gercüş Kaymakamlığı'nın oluşturduğu bir heyet, 28 Ağustos günü Vergili köyünü ziyaret edip bilgi verdi. Ardından, resmi prosedür gereği isim değişikliği için referanduma gidildi. Köylülerin yüzde 99'u isim deşikliği için evet oyu kullandı. Süreç, Batman Valiliği'nin referandum sonuçlarının tutanak halinde İçişleri Bakanlığı'na sunmasıyla devam ediyor. Burada karara bağlanmasıyla köyümüzün o tarihi ve önemli isminin iadesi gerçekleşecektir. Böyle bir müjdeli bir haber beklentisi içindeyiz. Son çıkan çözüm paketinde köy isimlerinin iadesi de gündemdeydi. Çözüm paketinin ardından işlemlerin hızlanacağını umuyorduk. Ancak hala köyümüzün ismini alamadık." dedi.

SEYİT BİLAL TÜRBESİ VE BECİRMAN (VERGİLİ)

Türkiye genelinde özellikle Seyyidler köyü olarak bilinen Vergili (Becirman) köyünün Seyyid Bilal ismiyle ünlenmesinin haklı bir gerekçesi de var. Köy, Hz. Muhammed'in (s.a.s) torunu ve Hz. Hüseyin'in soyundan geldiği bilinen Seyyid Bilal gibi Ehl-i Beyt silsilesine mensup müstesna bir şahsiyete ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Vergili (Becirman) köyü Seyyid Bilal Türbesi nedeniyle, inanç turizmi açısından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en hareketli merkezi konumunda. Her yıl Eylül ayının ikinci haftasında bu köyde Seyyid Bilal'i anma günleri düzenleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber