Hamile kadın kaymakamın makam aracıyla kurtarıldı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde rahatsızlanan hamile bir kadın Kaymakamlığın makam aracıyla hastaneye ulaştırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2013 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hamile kadın kaymakamın makam aracıyla kurtarıldı

İlçeye bağlı Pirinçli köyünde doğum hastası Hanım Özdemir (37) ve Koyunoba köyünde öğretmen Polat Dursun (26) rahatsızlandı. Hava şartları ve yolların kapalı olması nedeniyle 112 Acil Sağlık ekiplerince köye ulaşım sağlanamadı.

Devreye giren Kaymakam Dönmez makam aracını göndererek kurtarma operasyonu başlattı. İl Özel İdaresinin karla mücadele ekipleri Pirinçli köyü mevkisine yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından ulaştı.

Doğum hastası Özdemir ve öğretmen Dursun Kaymakamlığın makam aracıyla köylerinden alınarak Beytüşşebap Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yapılan tedavinin ardından öğretmen sağlığına kavuşurken doğum hastası kadının sezaryenle doğumu gerçekleştirildi. Anne ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Doğum hastası Özdemir'in eşi Nadir Özdemir daha önce eşinin iki doğumunda bebeklerinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Doktorların bu nedenle doğumu çok riskli bulduklarını ifade eden Özdemir "Doktor bizi Şırnak'a sevk etmişti. Biz de köye dönerek ertesi gün Şırnak'a gidecektik. Ancak sabah kalktığımızda çok kar yağmıştı. Köyden hareket etmek imkansızdı. Eşimin doğum sancıları başlayınca çok tedirgin olduk. Bu durumu eşimin kardeşi Kaymakamlığa bildirdi. İlçe Kaymakamımız bizler için köy yolunu açarak iş makinesi arkasında makam aracını gönderdi. Bizi ilçedeki hastaneye ulaştırdı. Kaymakama teşekkür ederim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber