Gesi Kuş Evleri Melikgazi koruması altında

Doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve doğal ürünleri ile Gesi Bölgesinin Melikgazi için özel kapsam alanında olduğunu ve önemsediklerini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi bölgesinde yer alan Kuş evlerinin hem yapısal özelliği, hem işlevi hem de yöreye verdiği anlam ve faydasının çok önemli olduğunu belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2013 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gesi Kuş Evleri Melikgazi koruması altında

Büyükkılıç, Gesi bölgesinin evleri, doğal güzellikleri ve yetiştirilen ürünleri ile adeta bir cazibe merkezi olduğunu ve belediye olarak buranın planlanmasında özel bir yapılaşma uygulayacaklarını bildirdi.

Kuş evlerinde yöre insanının güvercin beslediğini, bu güvercinlerin yöresel yemeklerde kullanıldığını ancak daha önemlisinin güvercin gübrelerinin bağlarda kullanıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, şunları kaydetti:

''Melikgazi'nin neresine baksanız bakın, tarihi yapılar yer alıyor. Buram buram Anadolu'nun güzelliklerini bağrında taşıyan Melikgazi bu tarihi yapıları hem günümüz ihtiyaçlarını karşılamak hem de gelecek kuşaklara aktarmak amacı ile bir çok tarihi mekanda restorasyon çalışması yapmaktayız. İşte size Çağırağası Konağı, Gesi Lisesi, Jandarma Mektebi bunlar hep koruma altına alınan eserlerden bir kaçıdır. Şimdi de Gesi kuş evlerini koruma altına alacağız ve çevresi ile bütünleşen bir yapı ile bu kuş evlerini günümüzün turizm sektörüne kazandıracağız. Tarihimize sahip çıkacağız. Mekanın aslına uygun olarak ve örnekleri ile onararak Gesi kuş evlerinin asli görevlerini yeniden yapmalarını sağlayacağız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber