'Arınç'a kıyak emeklilik yolu açıldı' iddiasına yalanlama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Emeklilikte asıl kıyak Arınç'a yapılmış" başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız.


TBMM Başkanı Başdanışmanı Kemal Öztürk: ''Sayın Başkan, bugüne kadar hiçbir komisyon çalışmasına etki edecek bir müdahalede bulunmadığı gibi, kendisi için düzenleme yaptırması da Sayın Başkan'ın kişiliği, siyasi görüşü ve ahlaki değerleri açısından mümkün değildir. Sayın Başkan'ı yıpratmaya yönelik bu haberin tamamen asılsız, basın yayın meslek ilkelerine aykırı ve karalama gayretlerinin bir parçası olduğunu kamuoyuna duyurmak isteriz''

Bugün (27.04.2006) Hürriyet Gazetesi'nin manşet haberinde, "Çok 'kıyak' iki küçük kelime" ifadesiyle TBMM Başkanı Sayın Bülent Arınç'a yönelik asılsız, haksız ve gerçekleri çarpıtan bir iddia yer almıştır.

Söz konusu haberde, Sayın Başkan'ın komisyon üyelerini arayarak kendi emekliliği için özel bir düzenleme yaptırdığı iddia edilmiştir.

Sayın Başkan bugüne kadar hiçbir komisyon çalışmasına etki edecek bir müdahalede bulunmadığı gibi, kendisi için düzenleme yaptırması da Sayın Başkan'ın kişiliği, siyasi görüşü ve ahlaki değerleri açısından mümkün değildir.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'ndaki söz konusu düzenleme, Nisan 2005 tarihinden beri çeşitli komisyonlarda tartışılmaktadır. TBMM Başkanı'nın, Cumhurbaşkanı ve Başbakanla birlikte aynı türde bir emeklilik hakkına sahip olması için Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda 20.06.2005 tarihinde, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda oluşturulan alt komisyonda ise 26 Ocak 2006 tarihinde bir düzenleme yapılmıştır.

Söz konusu tarihlerde komisyonlarda kabul edilen kanun tasarısı, haberde demeç verdiği belirtilen milletvekillerinin de imzasıyla Genel Kurul'a gönderilmiş ve kanunlaşmıştır. Tüm bu süreçlerde Sayın Başkan'ın doğrudan ya da dolaylı olarak hiçbir dahli olmamıştır.

Aradan geçen bu kadar zaman zarfında herhangi bir sorun çıkmamışken ve bir haber değeri taşımamışken, bugün düzenlemeyi yeni yapılmış gibi gösteren haberin belirli bir maksatla gündeme taşındığı açıkça ortaya çıkmıştır.

Sayın Başkan'ı yıpratmaya yönelik bu haberin tamamen asılsız, basın yayın meslek ilkelerine aykırı ve karalama gayretlerinin bir parçası olduğunu kamuoyuna duyurmak isteriz.

Sayın Başkan, tüm görev süresi boyunca titiz, tarafsız ve TBMM'nin saygınlığını önceleyen tutumundan en küçük bir taviz vermemiş, bundan sonra da vermeyecektir.

Konuyu kamuoyuna duyurur, saygılar sunarız.

Kemal ÖZTÜRK
TBMM Başkanı Başdanışmanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber