Vekilden Arınç'a kıyak maaş mektubu: Haram ediyorum

Haber Giriş : 28 Nisan 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27.04.2006 Emeklilikte asıl kıyak Arınç'a yapılmış
27.04.2006 'Arınç'a kıyak emeklilik yolu açıldı' iddiasına yalanlama


Sosyal Güvenlik Yasası'nda yapılan bir değişiklikle TBMM Başkanı Bülent Arınç'a "kıyak emeklilik" yolunun açılması Meclis'i karıştırdı. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kıyak emekli maaşı için "haram olsun" derken, Arınç'a protesto mektubu göndererek bunun "günah olup olmadığını" soracağını açıkladı.

Milletvekillerinin 3 milyar liralık emekli maaşına karşılık Arınç'ın maaşının 6.5 milyar liraya çıkarılması Meclis kulislerinde en hararetli tartışma konusu olurken, vekillerden de tepkiler geldi. CHP Yalova Milletvekili İnce, Hürriyet'e, Arınç'ı, "kendine kıyak çeken ilk Meclis Başkanı" diye niteledi. İnce, Arınç'a "Bu konuda AKP grubunda kulis yaptığınızı biliyorum. Çünkü tasarıda ilk geldiğinde, sadece Cumhurbaşkanı ve Başbakan vardı ve onlar da yürütmenin üyeleridir. Meclis Başkanı ise yasamanın üyesidir" diye seslendi. İnce, Arınç'ın bir önergeyle tasarıya kendisini son anda eklettiğini de savunarak, "Milletvekilleri 3 milyar civarında bir emekli maaşı alırken, kendisi şimdi bu düzenlemeyle 6.5 milyar lira emekli maaşı alacak. Bu, sosyal devlet anlayışıyla uyuşur mu diye kendisine sormayacağım, çünkü kendisinin bununla ilgisi yok. Ama bunun günah olup olmadığını kendisine soracağım. Bence, kendisi bir yasa önerisi vererek, adını bu yasadan çıkartmalı ve bu maaşı almamalıdır. Aksi halde bunu kendisine haram ediyorum" dedi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, böyle bir düzenleme yapıldığı doğrulanarak, Başkan Arınç'ın bu konuda bir talebi olmadığı belirtildi. AKP Ankara Milletvekili Zekai Özcan ise dün düzenlediği basın toplantısında bu konudaki haberin Arınç'ın 23 Nisan konuşmasıyla ilişkili olduğunu öne sürerek, "Bunlar, Arınç'ı ve Parlamentoyu yıpratmaya dönük" görüşünü savundu.

Arınç: Kulis yapmadım

TBMM Başdanışmanı Kemal Öztürk dün yaptığı yazılı açıklamada, Hürriyet'te "Çok 'kıyak' iki küçük kelime" başlığıyla manşetten verilen haber için, "Asılsız, haksız ve gerçekleri çarpıtan bir iddia" olduğunu öne sürdü, özetle şöyle dedi: "Sayın Başkan, bugüne kadar hiçbir komisyon çalışmasına etki edecek bir müdahalede bulunmadığı gibi, kendisi için düzenleme yaptırması da Sayın Başkan'ın kişiliği, siyasi görüşü ve ahlaki değerleri açısından mümkün değildir. Sayın Başkan'ı yıpratmaya yönelik bu haberin tamamen asılsız, basın yayın meslek ilkelerine aykırı ve karalama gayretlerinin bir parçası olduğunu kamuoyuna duyurmak isteriz."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber