Araban Kaymakamlığı evsizlere kucak açtı

Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), 2013 yılı içinde maddi durumu yetersiz 31 aileyi ev sahibi yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2013 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Araban Kaymakamlığı evsizlere kucak açtı

Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), 2013 yılı içinde maddi durumu yetersiz 31 aileyi ev sahibi yaptı.

Devletin sosyal yardım ve dayanışma anlayışını halk ile buluşturmaya çalışan SYDV, Araban'da yardımlarına devam ediyor. SYDV yetkilileri tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlçe merkezi ile ilçeye bağlı Elif Beldesi ile 39 köy ve 9 mezrada araştırma ve incelemede bulunulmuş. Yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda fakir, yardıma muhtaç evsiz aileler tek tek tespit edilmiş. Yapılan tespitler sonrası fakir ve yardıma muhtaç aileler için yapılan konut inşaatlarının 28'inin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiş. İnşaatı devam eden diğer 3 inşaatın da kısa sürede tamamlanarak önümüzdeki günlerde hak sahibi ailelere teslim edilecek. SYDV, ilçe merkezi ile ilçeye bağlı Elif Beldesi ile 39 köy ve 9 mezrada yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere zaman zaman nakdi para, yiyecek, yakacak ve kıyafet yardımlarının yanı sıra her yıl yaptığı gibi 2013 yılda da yardımlarını sürdürerek 31 evsiz fakir aileye 61 metrekare arsa üzerine 2 oda, salon, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşan ev yaptırarak barınma yardımında bulundu."

Evlerine kavuşan aileler, Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş'a teşekkür etti. Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Sermest Özgüleç ise Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ilçe merkezi ile ilçeye bağlı Elif beldesinde fakir, yardıma muhtaç ailelere yaptığı ev yardımı için teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber