Hisarcık'ta miniklere çocuk istismarını önleme (Pedofoli) semineri

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Anaokulunda öğrencilere Rehber Öğretmen Necla Akçay tarafından çocuk istismarını (Pedofoli) önleme semineri verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2014 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hisarcık'ta miniklere çocuk istismarını önleme (Pedofoli) semineri

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Anaokulunda öğrencilere Rehber Öğretmen Necla Akçay tarafından çocuk istismarını (Pedofoli) önleme semineri verildi.

Merkez Anaokulunda 36 minik öğrenciye çocuk istismarını (Pedofoli) önleme semineri veren Rehber Öğretmen Necla Akçay," Hiç şüphesiz, cinsel istismar çocuklarımızın başına asla gelmemesini umduğumuz bir olaydır. Öte yandan, bu konuyu uygun zamanda çocuklarımızla konuşmuş olmak, oldukça önemlidir. Çünkü çocuklarımızı cinsel istismardan korumanın en iyi yolu budur. Cinsel istismar konusunda bilgilendirilmiş çocuklar bu talihsiz deneyimi engellemek ve yaşadıkları istismarı güvendikleri bir yetişkin ile paylaşmak konusunda daha hazırlıklı olurlar. Tüm bunlar göz önüne alınarak yaş grubu ne kadar küçük olsa da çocuklara onların anlayabileceği şekilde cinsel istismar ve kendilerini bu tarz durumlardan nasıl korumaları gerektiği anlatılmış, tehlikeler karşısında neler yapabilecekleri öğrencilere açıklanmıştır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber