Arınç: Hasta mahkumlar için çalışıyoruz

Arınç "Yeni düzenlemeler yapılabilir" derken konuyu Bakanlar Kurulu'na taşıyacağını söyledi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 06:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arınç: Hasta mahkumlar için çalışıyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sağlık şartları bakımından cezaevinde kalmasında mahsur olan tutuklu ve hükümlülerin tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Arınç, katıldığı bir yayında milletvekillerinin 2-3 yıldır tutuklu kalmasını hazmedemediğini söyleyerek, milletin seçtiği insanların parlamentoda görev yapması gerektiğini belirtti. Cezaevinde sağlık açısından zor durumda olanlarla ilgili de bir şeyler yapılabileceğini söyleyen Arınç, "Sağlık şartları bakımından içeride kalmalarının mahsurlu görüldüğü her tutuklu ve hükümlünün tahliye edilmesi lazım. Bir insanın evine gitmesi, aile ortamı içinde bulunması, arkadaş ortamı içinde bulunması aynı zamanda tedavisinin de devam etmesi gerekiyor" diye konuştu. Arınç, "Bu çığlığa kimsen kulağını kapatmamalı. Biz hükümet olarak yaptığımız yeterli değilse onun için mutlaka yeni hükümler getiririz" diyerek konuyu Bakanlar Kurulu'na taşıyacağını söyledi.

Arınç, "Yazılı olarak da nerede kim var, bugünden itibaren toplamaya çalışıyoruz" dedi. TÜSİAD'dan açıklamalarının Başbakan'ı üzdüğünü ve kızdırdığını vurgulayan Bülent Arınç "Türkiye'de ekonomik istikrarın muhafaza edilmesi için ne gerekli, sen bana onu söyle" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber