Araştırma Görevlisi, eşine 'aşk büyüsü için' yarasa kanı arayınca...

Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 06:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 8. Aile Mahkemesi, kocasını kendisine bağlamak için medyuma başvuran ve büyü yapmak amacıyla Avcılar Derneği'nden yarasa kanı isteyen akademisyen kadını kusurlu bularak kocanın açtığı boşanma davasını kabul etti. Mahkemenin kararında, "Eşler arasındaki sorunları çözmek için medyuma başvurulup yarasa kanı aranmaya çalışılmasının ortak hayatı sarsacağı kesindir" denildi.

ANKARA'da bir üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışan D.T. kocasıyla ilişkisini düzeletebilmek için internet üzerinden "Medyum Recep Kaplan"a başvurdu. D.T. medyumun sitesine şu mesajı gönderdi:

"Ben ailemde huzursuzluk olması, eşimle aramda sorunlar olması, ailem ya da bana büyü yapılmış olması gibi sorunlarla boğuşuyorum. Bunları çözmek için yardımınızı bekliyorum. Size benim ve eşimin fotoğraflarını gönderiyorum."

EŞ BAĞLAMA BÜYÜSÜ

D.T. medyumdan "İşlerim çok yoğun, beni telefonla arayın" yanıtını aldı. Bunun üzerine akademisyen D.T., medyum Recep Kaplan'ı telefonla arayarak yardım istedi. D.T., "eş bağlama büyüsü" için yarasa kanı gerektiğini öğrendi. Ardından avcılar derneğine e-mail göndererek "üniversitede araştırmada kullanmak üzere yarasa kanı" istedi.

YARASA AVLAMIYORUZ

Avcılar Derneği ise D.T.'nin bu isteğini "Yarasa bir av hayvanı değildir. Ayrıca bu isteği etik bulmuyoruz" diyerek reddetti. Subay olan eşi O.T. durumu fark edince D.T.'nin bütün internet yazışma kayıtlarını mahkemeye sundu. Mahkemedeki dosyanın içeriğine göre çiftin evlenmesi de şöyle gelişti:

TEMİZLİĞİ BİLMİYOR

Emekli bir albayın kızı olan 28 yaşındaki D.T. üniversitede asistanlık yaparken aynı bölümde öğrenci olan O.T. ile tanıştı. Çift bir süre sonra evlenmeye karar verdi. Ancak evlilik ilerledikçe sorunlar çıkmaya başladı. O.T'nin iddiasına göre, karısı evde hijyen kurallarına uymuyor, tuvalet ve banyo temizliğine dikkat etmiyordu.

O.T. mahkemeye verdiği boşanma dilekçesinde "Ayrıca bana 'Sen adam mısın? Git dışarıda kocalık öğren biraz' şeklinde hakaretlerde bulunuyordu" dedi. O.T. emekli albay olan kayınpederi C.Ş.'nin ayrılmak isteğine tepki gösterdiğini belirtterek "Bizde boşanma olmaz, bu işi kan temizler" diyerek tehditte bulunduğunu savundu. Bunun için suç duyurusunda da bulundu.

BÜYÜ EVLİLİĞİ ZEDELER

Akademisyen D.T. büyü ve nazara inandığını mahkemenin psikologlarıyla görüşmelerinde de söyledi. Ayrıca duruşmalarda da medyuma başvurduğunu kabul etti. Dosyaya sunulan delilleri ve tanık ifadelerini dikkate alan mahkemenin kararında şöyle denildi:

"Dosyadaki bilgisayar çıktılarına göre davalının eşi ile aralarındaki sorunlar nedeniyle medyuma başvurduğu, eşinin ve kendisinin fotoğraflarını gönderdiği, büyü amacıyla Avcılar Derneği'ne başvurarak yarasa kanı istediği görülmüştür. Sorunlar için medyuma başvurulup yarasa kanı aramaya kalkışılmasının ortak hayatı sarsacağı kuşkusuzdur. Bu nedenle davacı kocanın davasının kabulü ile tarafların boşanmasına karar verilmiştir."

Hacettepe'de de benzeri oldu

Hacettepe Üniversitesi'nde de araştırma görevlisi olarak çalışan 25 yaşındaki M.Ö. de geçen yıl, psikolojik rahatsızlıklarını tedavi etmesi için 31 yaşındaki E.G. adındaki üfürükçüye başvurmuş ve dolandırılmıştı. Dolandırıcılık olayı, tedavi amacıyla fal baktırmaya giden M.Ö'nün beraberinde götürdüğü erkek arkadaşı Y.Y. ile üfürükçü E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce ortaya çıkmıştı.

ÇOK PİŞMANIM

Evliliğini kurtarmak için büyücüye başvuran D.T. çok pişman olduğunu söyledi. Mahkemenin kararına karşı geçen ay Yargıtay'a da başvuran D.T. şöyle konuştu:

"Ben bir akademisyenim. Büyüye ve fallara inanmıyorum, sadece ablamın ikna etmesi üzerine bu kişiyle bir kez görüştüm. Ancak sonra büyü yapmak için hiçbir şey yapmadım. Elbette bu görüşmeden de pişmanım, evliliğime maloldu. Mahkemeye sunulan elektronik postalar ise bana ait değil. Bunların eşimin ailesiyle ilişkili olabileceğini düşünüyorum. Zaten mail adresimin şifresini eşim de biliyordu. Ben hiçbir şekilde büyü yapmadım."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber