Bakan Işık: Yeniçeri ocağını lağvetmiş bir millet, sızmaya da müsade etmez

Işık: “Yeniçeri ocağını lağvetmiş bir millet kendi içine sızma girişimlerinde bulunan illegal bir yapıya müsaade etmez"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2014 23:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Işık: Yeniçeri ocağını lağvetmiş bir millet, sızmaya da müsade etmez

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Manisa'da

- Işık: "Yeniçeri ocağını lağvetmiş bir millet kendi içine sızma girişimlerinde bulunan illegal bir yapıya müsaade etmez"
- "Türkiye'de üretilen ürünlerin ortalama kilogram ihracat fiyatı 1,58 dolar, bunu ortalama 3 dolara çıkarırsak mesele bitiyor"

ANİSA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de son dönemde yaşanan olayların girişimcilerin yatırım planlarını etkilememesi gerektiğini belirterek, "Yeniçeri ocağını lağvetmiş bir millet kendi içine sızma girişimlerinde bulunan illegal bir yapıya müsaade etmez" dedi.

Işık, Manisa'nın Akhisar ilçesinde belediye başkanı Salih Hızlı'yı ziyaret ederek AK Parti seçim bürosunun açılışını yaptı. Daha sonra Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nde bir işletmeyi ziyaret eden Bakan Işık, Akhisar Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin üretim, yatırım, istihdam ve ihracat odaklı büyümesini hedeflediğini, 2002 yılından bu yana ihracatın 36 milyar dolardan 152 milyar dolara, GSMH'nin 233 milyar dolardan 800 milyar dolara, kişi başına gelirin 3 bin 300 dolardan 11 bin dolar bandına geldiğini belirtti.

Bu seviyenin Türkiye gibi güçlü bir ülkeye az geldiğini, bu amaçla 2023 hedeflerinin konduğunu anlatan Bakan Işık, Türkiye'nin bu hedeflere ulaşabilmesi için teknolojide vites yükseltmek mecburiyetinde olduğunu dile getirdi.

Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Türkiye, 2002 yılında düşük teknolojiyle üretim yapıyordu, şu anda ağırlık merkezi düşük-orta teknoloji, ulaşmamız gereken seviye ise orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyesidir. Düşük ortadan orta-yükseğe geçmek artık sadece ithalat yapmakla, lisanslı, fason üretim yapmakla mümkün değil. Artık kendi teknolojimizi geliştirmeliyiz, teknoloji transferini daha çok önemsemeliyiz. Bu nedenle özellikle Ar-Ge ve inovasyona destek veriyoruz. Ar-Ge'ye verdiğimiz destek miktarı bütçemizde yüzde bire yaklaştı. 2002'ye göre nominal bazda 6 kat fazla destek veriyoruz. Bakanlık bünyesinde bulunan TÜBİTAK, KOSGEB ve bakanlığımızın sadece doğrudan verdiği destek miktarı 2014 yılı için 1 milyar 576 milyon lira. Arzu ediyoruz ki bu para yıl sonu gelmeden bitsin. Arzu ediyoruz ki şirketlerimiz bu paraları kullansınlar ve biz yıl sonu gelmeden ek ödenek ihtiyacı hissedelim ve alalım. Bugün buraya yatırdığımız her bir lira yarın ülkemize 10 lira olarak dönecek."

Son açıkladıkları destek mekanizmasıyla teknolojik bir ürün geliştiren KOBİ'lere 10 bin lira hibe desteği sağladıklarını, bu desteklerden KOBİ'lerin haberdar olması için KOSGEB, kalkınma ajansları, il müdürlükleri ve TSE'nin organize edeceği ekiplerin KOBİ'lerin ayağına gideceğini anlatan Bakan Işık, "Türkiye'de üretilen ürünlerin ortalama kilogram ihracat fiyatı 1,58 dolar. Avrupa'nın ortalaması 3 dolar. Almanya'da bu 7 dolar civarı. Biz eğer sattığımız ürünlerin kilogram fiyatını ortalama 3 dolara çıkarırsak mesele bitiyor" dedi.

Akhisar'da zeytin ve zeytinyağı türevleri için bir ihtisas organize sanayi bölgesi kurulmasının gündemde olduğuna işaret eden Işık, bölgenin en kısa zamanda hizmete girmesi için bakanlık olarak her türlü desteği verdiklerini ifade etti.

İlçedeki mevcut OSB'nin doluluk oranının da yüzde 94'e ulaştığına işaret eden Işık, bu bölgenin genişletilmesi talebine de olumlu baktıklarını anlattı.

-"Hiç kimsenin tereddüdü olmasın"

Konuşmasında kalkınma için istikrarın sürmesinin önemine dikkati çeken Bakan Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son dönemde yaşanan olaylar sizlerin moralini bozmasın. Türkiye bunları da aşacaktır. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Bu millet 4-5 bin yıllık devlet geleneği olan bir millettir. Yeniçeri ocağını lağvetmiş millet kendi içine sızma girişiminde bulunan hiçbir illegal yapıya müsaade etmez. Bu noktada hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Türkiye'ye güvenin. Türkiye, bu zorluğu da inşallah en kısa sürede aşacak ve göreceksiniz artık 2023 değil, 2053 hedeflerini konuşmaya başlayacak. Bu noktada sizlerin geleceğe daha güvenle bakmanızı ve yatırım noktasındaki planlarınızı kesinlikle ertelememenizi hatta daha da iştahla hayata geçirme gayretine girişmenizi arzu ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber