17 Aralık soruşturmasında 100 kişiye takipsizlik

17 Aralık soruşturmasına ilişkin iddianame mahkemede. 31 kişi için ceza istenirken, Fatih Belediye Başkanı Demir ile birlikte 100 kişiye takipsizlik kararı verildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Mart 2014 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
17 Aralık soruşturmasında 100 kişiye takipsizlik

CİHAT ARPACIK

'17 aralık soruşturması'na ilişkin Savcı Ekrem Aydıner'in hazırladığı iddianame mahkemeye sunuldu. 31 kişi hakkında 'yetkisi olmadığı halde menfaat temin etmek' suçundan ceza istendi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 100 kişiye ise takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Başsavcıvekilliği iddianameyi inceledikten sonra 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme iddianameyi inceledikten sonra kabul ederse dava açılacak, sanıklar hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner tarafından hazırlanan iddianame Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Başsavcıvekili Orhan Kapıcı'nın yaptığı incelemenin ardından mahkemeye gönderildi. İddianamede şüpheli Mimar Sevinç Doğan'ın da aralarında bulunduğu 31 kişi hakkında 'yetkisi olmadığı halde menfaat temin etmek' suçundan ceza istendi. İddianamenin İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelemeye alınacağı öğrenildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve kardeşi Sebahattin Demir ile birlikte 100 kişi hakkında takipsizlik verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber