İŞKUR işçi sayısının % 10'u kadar işsize eğitim veriyor

"İşyerlerinin il sınırları içerisinde çalıştırmış olduğu toplam işçi sayısının yüzde 10'u kadar işsiz kişiye, 6 ay süreyle işyerinde işbaşı eğitim programı kapsamında işi öğretiyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2014 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İŞKUR işçi sayısının % 10'u kadar işsize eğitim veriyor

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, iş yerlerinin il sınırlarında çalıştırmış olduğu toplam işçi sayısının yüzde 10'u kadar işsiz kişiye, 6 ay süreyle iş yerinde işbaşı eğitim programı kapsamında işi öğrettiklerini ifade etti.

Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, istihdama katkısı çok olan büyük ölçekli iş yerleri ziyaret ettiklerini ve İŞKUR'un işverenlere yönelik sunduğu hizmetler hakkında bilgi verdiklerini bildirdi.

Ziyaretlerde işverenlere ihtiyaç duydukları nitelikli iş gücünü birlikte yetiştirebileceklerini belirten Yazıcı, bunun için uygulanan "İşbirliği kapsamında Mesleki Eğitim Kursları" ile "İşbaşı Eğitim Programları" hakkında bilgi verdiğini dile getirdi.

"İş yerlerinin il sınırları içerisinde çalıştırmış olduğu toplam işçi sayısının yüzde 10'u kadar işsiz kişiye, 6 ay süreyle iş yerinde işbaşı eğitim programı kapsamında işi öğretiyoruz" ifadesini kullanan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu süre içerisinde katılımcının günlük ücretini ve genel sağlık sigortasını ödüyoruz. Eğitim süresince işverenin hiçbir mali yükümlülüğü söz konusu değilken, işveren eğitim bittikten sonra bu kişilerin içinden ihtiyacı kadarını işe alabiliyor. Henüz bir mesleği olmayan işsizleri, işverenlerle işbirliği içerisinde iş yerinde eğiterek teorik ve pratik eğitim almasını sağlıyoruz. Bu şekilde işveren, işe alacağı kişiyi hem eğitiyor hem de tanıma fırsatı buluyor. Ayrıca işverenlerin en büyük sıkıntısı nitelikli iş gücü bulmaktır. İŞKUR'un 2013'te düzenlediği kurs ve programlardan mezun olan yaklaşık 220 bin kişinin en az yüzde 50'si istihdam edildi."

Yazıcı, ziyaretleri sırasında işverenlere, İŞKUR'a kayıtlı işsizleri işe almaları halinde işverenlerin 6 aydan 54 aya kadar sigorta primlerinin kurum tarafından karşılandığı hususunda da bilgiler verdiklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber