Hamilikart yakınımdır

Haber Giriş : 08 Haziran 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Torpil rezaletiyle ilgili son bombayı atv kameraları Meclis'te yakaladı. Vekiller bakan önünde kuyrukta.

Herkes ayrı telden...
Yer milletin Meclis'i. Başbakan Erdoğan, kürsüden hararetle son gelişmeleri anlatıyor. Vekillerin kulakları Erdoğan'da, gözleri ise torpil kağıtlarında. Bir vekilden çıkan 'torpil' kağıdı, elden ele Bakan Unakıtan'a geliyor.

Notlar elden ele geziyor
Kağıdın üstünde vekilin adı, altta ise torpil yapılması istenen şahısla ilgili bilgiler var. Oturum sırasında Unakıtan'a notların biri geliyor, biri gidiyor. Başbakan ise kürsüden haykırıyor: Liyakata göre adam seçmeyeni yakarım.

***
Torpilin belgesi

En çok izlenen televizyon kanalı atv'nin önceki akşam Meclis'teki torpil görüntülerini ekrana getirmesi, Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

AK Parti'nin Grup Toplantısı'nda milletvekillerinin tayin ve torpil notlarını büyük bir titizlikle incelemesi, Hakan Ayan'ın kamerasına takıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı'nda kürsüde konuşurken, milletvekilleri ise ellerindeki kağıtlarda yer alan torpil talepleri ile yakından ilgileniyordu. Bu milletvekillerinden biri de Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Ali Bulut'tu. Bulut'un elinde yer alan kağıttaki notta, yapılması istenen torpille ilgili kısa bir yazı, "işe alınma işleminin hızlandırılması" talebi yer alıyordu. Bulut, notu okuduktan sonra cebine koyarken, Ziko'nun kamerası, başka bir milletvekilinin elindeki uzun bir torpil listesini ekrana getirdi. Listede tayin ve torpille isim ve telefon numaralarının yer alması dikkat çekiyordu. AK Partili milletvekili, torpil yapılacak kişiyi bizzat cep telefonuyla arayıp sorunu dinledi, ardından da notu danışmanı ve sorunu çözecek başka bir milletvekiline iletti. Torpilin belgesinin yer aldığı bu görüntüler atv'de önceki akşam yayınlanırken, milyonlarca kişi ekran başında isyan etti.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber