AK Parti teşkilatına 'dinamik' aday aşısı

İstifa eden yöneticilerin yerine gelecek başkanlar, 'dinamik' ve 'toplumun her kesimini kucaklayan' isimler arasından seçilecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Haziran 2014 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti teşkilatına 'dinamik' aday aşısı

HAKKI KURBAN

Yüzde 45.5'lik sandık zaferi sonrası AK Parti'de bazı teşkilatlarda başlayan nöbet değişiminde gözler yeni isimlere odaklandı. Ankara, İzmir, Mersin, Hatay, Tekirdağ gibi büyükşehirleri de kapsayan yenilenme rüzgarında 'dinamik' ve 'toplumun her kesiminin nabzını tutabilen' başkanlar işbaşı yapacak.

ANKARA'DA AYHAN YILMAZ

Başbakan Erdoğan'ın onayı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu'nun hassasiyetleri ışığında gerçekleşen teşkilattaki nöbet değişiminin, hem 2.5 aydan az kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri hem de bir yıl sonra gerçekleşecek genel seçimlere hazırlık niteliği taşıdığı belirtiliyor. Ankara'da, beş yıldır görevde olan Murat Alparslan ile birlikte 15 ilçe başkanı istifalarını sunmuştu. Alparslan'ın yerine, Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz'ın isminin ön planda olduğu belirtiliyor. İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın da istifasının hafta başında Genel Merkez'e ulaşması bekleniyor. Akay'ın yerine adı öne çıkan isim ise Yıldırım Ulupınar. Ulupınar, Tansu Çiller ve Mehmet Ağar'ın Genel Başkan olduğu dönemde DYP ve Demokrat Parti'de önemli görevler üstlenmişti. Ayrıca, eski Bakanlardan Ekrem Pakdemirli'nin oğlu İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli, İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'nın isimleri de değerlendiriliyor.

,KORKULARI YA ERDOĞAN KÖŞK'E ÇIKARSA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Aydın Buharkent'te partisinin düzenlediği mitinge katıldı. "İlk kez bu millet devletin tepesine kendi reyiyle cumhurbaşkanını, devlet başkanını seçecek" diyen Soylu, "Ya Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olursa korkuları bu. Her türlü tezgahı kurmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber