Soma'ya 'madenci müzesi'

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma'daki faciada hayatını kaybeden işçiler anısına "madenci müzesi" oluşturulabileceğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2014 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soma'ya 'madenci müzesi'

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma'daki faciada hayatını kaybeden işçiler anısına "madenci müzesi" oluşturulabileceğini söyledi.

Valiler kararnamesiyle Manisa'ya atanan ve görevine bugün başlayan Bektaş, ilk olarak Soma ilçesini ziyaret etti. Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı ve Belediye Başkanı Hasan Ergene tarafından karşılanan Vali Bektaş, bir süre Cengiz Topel Meydanı'nda vatandaşlarla ve faciadan sağ kurtulan madencilerle sohbet etti.

Meydandaki Atatürk anıtı önünde maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin adlarının yazılı olduğu baretleri inceleyen Bektaş, "İlçede madenci müzesi gibi bir yer oluşturularak şehitlere ait malzemeler burada sergilenebilir" dedi.

Soma'daki facianın herkesi derinden etkilediğini ifade eden Bektaş, "Bu gerçekten büyük bir olay. Bu saatten sonra acıyı paylaşarak azaltmak, mağdurların ihtiyaçlarını gidermek ve onları mağdur etmemek, yeniden böyle acılar yaşamamak için gerekli tedbirleri almak gerekiyor. Bunun için anlayacağız, dinleyeceğiz, araştıracağız. Her kime ne düşüyorsa, bize ne düşüyorsa onun yapılmasını sağlayacağız. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu saatten sonra artık biz buradayız, 24 saat madencilerin emrinde ve hizmetinde olacağız. Yapılması gereken neyse yapacağız'' diye konuştu.

Yarışmada kazandığı bilgisayarı gönderdi

Vali Bektaş, Samsun Asarcık Anadolu Lisesi'nde düzenlenen okuma yarışmasının birincisi Aydın Demir'in gönderdiği diz üstü bilgisayarı ve mektubu Soma'daki maden faciasında babasını kaybeden Mehmet Ali Cangül'e verdi.

İki kardeş olduklarını ve ikinci evliliğini yapan babası Yüksel Cangül'ü maden kazasında kaybettiğini anlatan Mehmet Ali Cangül, bilgisayarının bozulduğunu belirterek, "Kardeşim çok istiyordu ona vereceğim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber