Kömür denetimi için ayrı kanun

TBMM Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyon Başkanı Ali Rıza Alaboyun, komisyon olarak birinci görevlerinin bu kazayı bütün yönleri ile araştırmak olduğunu vurgulayarak, 'Kömürün denetimini ayrı bir kanun haline getireceğiz' diye konuştu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Haziran 2014 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kömür denetimi için ayrı kanun

YASEMİN ASAN

Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası başta olmak üzere, maden kazalarının araştırılarak bu sektörde alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere Soma'ya gitti. Komisyon üyeleri ilk olarak Maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin mezarlarını ziyaret etti.

5 TOPLANTI YAPILDI

Heyet daha sonra Soma Kaymakamlığı'na gelerek kaymakam Mehmet Bahattin Atçı'dan brifing aldı. Heyetin burada düzenlediği basın toplantısında konuşan Komisyon başkanı ve AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun komisyon kurulduktan sonra bir hafta içinde 5 toplantı yaptıklarını, 6'ncıyı yapacaklarını ifade etti.Hazırladıkları program kapsamında Soma'ya ilk ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Alaboyun, Soma ve yer altı kömür işletmeciliği hakkında gelmeden önce bilgi aldıklarını dile getirdi.

EĞİTİM DÜZENLEMESİ

Meclis'te bütün grupların anlaşarak oy birliği ile komisyonu oluşturduğunu hatırlatan Ali Rıza Alaboyun, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Komisyonun amacı Türkiye'de bir daha böyle kazaların olmaması için genel çözümler üretmek. Yani madencilik kanunumuzdan belki kömürü ayırıp, kömürün denetimini ayrı bir kanun haline getireceğiz. Kömürde çalışanların özellikle yer altı kömüründe çalışanların eğitimine yönelik ayrı bir düzenleme yapılmasını sağlayacağız.' Heyet üyeleri görüşmelerin ardından hayatını kaybeden işçilerin ailelerini ve maden faciasının meydana geldiği ocağı ziyaret etti.

Komisyon üyeleri, madende şehit olan Niyazi Bayram'ın evini ziyaret etti. Madencinin eşi Müzeyyen ve annesi Gülsüm Bayram ile konuşan üyeler, başsağlığı dileklerinde bulundu. Ziyarette eşi Müzeyyen ve annesi Gülsüm Bayram gözyaşlarını tutamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber