İlaç yolsuzluğunda soruşturma derinleştiriliyor

Haber Giriş : 25 Haziran 2006 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın 29 ilaç firmasının yurtdışından ithal ettiği ilaçları fahiş fiyatla devlet kurumlarına sattığı şeklindeki suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma derinleşiyor.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş'un talimatıyla, Sağlık Bakanlığı'nın Ankara'daki İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'ndeki 2004 yılına ait resmî evraklarına el konuldu. Bilirkişi heyetince incelenecek evraklar soruşturmaya yön verecek.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Roche ilaç şirketi hakkında, Neupogen 30 MU/0.5 ml. ve Neupogen 48MU/0.5 ml. isimli ilaçlara ait beyanlarda referans ülke fiyatlarını tam bildirmeyerek toplam 1 milyon 471 bin 673 Euro haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş, Roche firması ve Sağlık Bakanlığı bürokratları hakkında da yeni soruşturma başlatmıştı.

Savcı Okumuş'un çağrısı üzerine, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü İktisadi Ekipler Daire Başkanı İbrahim Teker ve Reçete Onay Şube Müdürü Hüseyin Oflar, Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelerek yaklaşık 2 saat süreyle ifade verdi. İfadelerin ardından savcı Okumuş soruşturmayı daha da derinleştirdi. Okumuş'un soruşturmada Sağlık Bakanlığı'nın uğradığı zararın ortaya çıkarılması ve Roche ile Sağlık Bakanlığı görevlilerinin sorumlulukların her yönüyle ortaya konulması amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın 2004 yılı belgelerine el konulmasını istediği ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden bir ekip, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nde savcının talep ettiği belgelere el koydu. Ele geçirilen belgeler başkent polisince İstanbul'a gönderildi. Bilirkişi tarafından incelenecek evrakların soruşturmaya yön vereceği belirtiliyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber