TEOG çilesi Ekim'de son

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, TEOG'da yaşanan aksaklıkların, en geç ekim ayının ilk haftasına kadar tümüyle ortadan kaldırılacağını açıkladı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 09 Eylül 2014 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEOG çilesi Ekim'de son

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, TEOG sınavı yerleştirmelerini yaptıklarını söyledi. Orta öğretim kurumlarına yerleştirmelerin puanla yapılmasından dolayı bazı aksaklıklar oluştuğunu belirten Gülay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ekim ayının ilk haftasına kadar nakil müracaatlarını alıp gerçekleştireceğini söyledi.

Elektronik ortam için şarttı

İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, yaşanan sıkıntının nedenleri ve çözümüyle ilgili açıklamasında, şöyle dedi, "Öğrencilerin elektronik ortamda kayıt altına alınabilmesi için tüm öğrenciler önce devlet okuluna kayıt yaptırdı. Özel okullara kayıt yapılmadı. Çünkü temel eğitim 12 yıl olduğu için okula gidip gitmeyenlerin takibi gerekiyordu. Dolayısıyla bundan dolayı yerleştirmede yerleşim yerinin daha uzağına düşmeler oldu. Ancak özel okullara kayıtlar da başladı. Devlet okulunun sisteminden çıkarak özel okulun sistemine çocuklarımız dahil olmaya başlayınca zaten kontenjan açığı oluştu. Ve her hafta bakanlığımız elektronik ortamda nakil alarak puan üstünlüğüne göre boş kontenjanlara yerleştirmeler yapıyor. Ancak ekim ayının ilk haftasında yerleşemeyen çocuğumuz kalırsa, tercih yapmadıysa, okumuyorsa, okulunu beğenmediyse, onların hepsini meslek okullarının kontenjanlarını o gün çıkartarak bir komisyon marifetiyle evlerine yakın meslek okullarına yerleştireceğiz. Yani kısacası hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak."

İmam hatip mecburiyeti yok

Gülay, çocukların imam hatip liselerine yönlendirildiği iddialarıyla ilgili de "Öyle bir şey yok. Meslek okullarına gelince; meslek liseleri, imam hatip liselerine ise çocuğumuz kendi tercihine göre yerleşecek. Sistem hatayla yerleştirirse düzelteceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber