CHP'li vekil kendisini Türk hekimlerine emanet etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çok nadir görülen bir kanser türüne yakalanan ve tedavi için yurtdışına gitmeyi reddederek, kendisini Türk hekimlerine emanet eden CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, zorlu bir tedavi sürecini tamamladı.

Kemal Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocak ayında boynunda şişlik şikayetiyle doktora gittiğini ve incelemeler sonrasında "geniz eti" olarak bilinen ve tıp dilinde "nazofarenks" denilen bölgede kanser oluşumu meydana geldiğinin anlaşıldığını söyledi.

Teşhisin ardından tedaviye başlandığını, kemotarapi ve radyoterapi gördüğünü ifade eden Demirel, tedavisinin bittiğini, hastalığın bir daha ortaya çıkmaması için "pekiştirme" denilen 3 seanslık kemoterapiye başlandığını bildirdi, Demirel, kanserin çok zor bir hastalık olduğunu dile getirerek, "Gerçekten her zaman söylüyorum; Allah hiç kimseyi böyle bir hastalıkla baş başa bırakmasın" dedi.

"AĞZIMI AÇAMADIĞIM GÜNLER OLDU"

Çok zorlu bir tedavi süreci geçirdiğini, konuşamadığı, ağzını açamadığı günler olduğunu, ancak hiçbir zaman pes etmediğini anlatan Demirel, şunları kaydetti:

"Beni hayata bağlayan eşim, çocuğum ve ailemdi. Bunun ötesinde başta CHP Genel Başkanı sayın Deniz Baykal olmak üzere, partimin tüm milletvekilleri, örgütleri ve halkımın çok büyük desteğini gördüm.

Telefonlarım hiç susmadı, arayanım soranım çok oldu. Herkes bir an evvel iyileşmem için dua ediyordu. İyileşmemde eşmin ve bu sevginin çok büyük katkısı var. Sevgi her şeyin başı. Sevildiğini görmek insanı mutlu ediyor. Bu şekilde de tedavi sürecimi yüzde 100'e yakın bir başarıyla atlattım."

"YAŞAMAK ÇOK GÜZEL"

Kemal Demirel, yaşamanın çok güzel olduğunu belirterek, bu kadar aktif biriyken, birden bire pasif duruma düşmenin insanı ilk başta moral açısından yıkıntıya uğrattığını vurguladı.

Kanseri yenmekte moralin çok önemli olduğuna işaret eden Demirel, şunları söyledi:

"Moral ve hastalığı yeneceğine inanmak çok önemli. Ben bu işe başlarken 'Bu hastalığı yeneceğim, yenmek zorundayım' dedim. Hem Bursa'ya hem Türk halkına hizmet etmek için siyaset yapan bir insanım.

O nedenle bu hastalığı yenmem gerektiğinin bilinci içindeydim. Eşime de 'Ben bu hastalığı yeneceğim, hiç kimse merak etmesin' dedim." Demirel, umudun yitirilmesi halinde kanser hastalığının tedavisinde başarılı olunamayacağına dikkati çekerek, "Ama zaman zaman umudumu yitirme noktasına geldiğim anlar oldu. Çok sıkıntılar çektim. Ancak, eşim, çevrem 'Sen bunu yenersin yeterki iste' dediler, ben de istedim ve yendim" dedi.

"KENDİMİ TÜRK HEKİMLERİNE EMANET ETTİM"

Hastalığına teşhis konulduğu dönemde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a durumuyla ilgili bilgi verdiğini, Baykal'ın kendisine, "Hastalığın tedavisi dünyanın neresinde varsa oraya gönderelim" dediğini anlatan Demirel, şöyle devam etti:

"Hastalığın tedavisinde ABD ve İsviçre'nin iyi olduğunu söylediler. Ama, araştırmalarım sonucunda aynı tedavinin Türkiye'de de yapıldığını öğrendim. Türkiye'de yapılabilen bir tedavi için niye başka bir ülkeye gideyim. Benim Türk hekimlerim Avrupalı veya Amerikalı hekimlerden çok mu geride? Hayır. Teklonoji sağlandığı takdirde ben inanıyorum ki Türk hekimleri dünyada önde yer alırlar.

İnsanın kendi dilini konuşan bir hekim tarafından tedavi edilmesinin çok önemli olduğunu anladım. Yabancı birine kendinizi emanet etmek bence biraz daha zor olurdu. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' dediği gibi, ben de kendimi Türk hekimlerine emanet etmekten mutluluk duydum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber