MEB'e nurcu müdür TBMM'de

Haber Giriş : 06 Temmuz 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, yazdığı kitabın önsözünde "Nur cemaatinin önde gelen bir üyesi" diye tanıtılan Milli Eğitim Dış İlişkiler Genel Müdürü İbrahim Özdemir'in görevde kalıp kalmayacağını sordu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Dış İlişkiler Genel Müdürü İbrahim Özdemir'in ABD'de Said Nursi üzerine yayımladığı İngilizce kitapta "Nur cemaatinin Türkiye'deki önde gelen bir üyesidir" diye tanıtılması ve eğitim sistemiyle ilgili dini unsurları temel alan görüşleri CHP tarafından TBMM gündemine taşındı.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "Milli Eğitim, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önde gelen bakanlığıdır ve cumhuriyetimizin niteliklerine aykırı düşünen ve yaşayan kişileri bünyesinde barındırmayacak derecede önemli bir bakanlıktır" dedi. Altay, Çelik'ten şu sorulara yanıt istedi:

İbrahim Özdemir'in yayımladığı makaleden bilginiz var mıdır?

Makalede yer alan düşüncelere katılıyor musunuz?

Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim örgütünü yurtdışında temsil eden bir birimin genel müdürünün bu fikirleri taşıması doğru mudur?

Bu konumda bir kişinin o makamda bulunması ülkemiz eğitimiyle bağdaşmakta mıdır?

Bir tarikatın önde gelen ismi olarak nitelendirilen İbrahim Özdemir'i görevden almayı düşünüyor musunuz?
Bakanlığın kadrolarında belirli tarikat üyesi ve önde gelen kişileri çalışmakta mıdır?

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu da, MEB'deki yönetim anlayışının gelecek açısından ciddi endişeler yarattığını savunarak, "Genel Müdür'ün ihtisası ve ilgi alanı olmayan bir yerde çalıştığı görülüyor. Eğitimin temeli bilim olmalıdır. Bu temelin yerine başka anlayışlar konulmak istenirse, bu anlayış Türkiye'ye zarar verir. Tarikatların gölgesinde aydınlık bir nesil yetişmez" diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber