Meclis AVM gibi gezilemeyecek!

TBMM'de ziyaretçilerin başı boş dolaşmaması için iki kişiden oluşan, "gezici ekipler" kurulacak.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Kasım 2014 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis AVM gibi gezilemeyecek!

ÖNDER YILMAZ

Milletvekillerinin TBMM ve diğer ayrıcalıklı yerlere girişini sağlayan araç kartları artık resimli olacak, içinde vekil olmayan araçlarda bu kartlar geçersiz sayılacak. TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Milliyet'e, "TBMM'ye gelen ziyaretçiler başıboş dolaşıyorlar. Artık kimse elini kolunu sallayarak AVM gezer gibi TBMM'de dolaşamayacak. Manyetik kartlarla binalara geçiş olacak" dedi.Önümüzdeki günlerde TBMM Başkanı Cemil çiçek'e sunulacak olan kararlar, özetle şöyle:

MANYETİK KART: Ziyaretçilere ve personele çipli manyetik kart verilecek. Her kart, belli alanlara girişi sağlayacak. Böylece vekille görüşmeye gelen ziyaretçi, TBMM'de başka yere gidemeyecek.

İÇERİDE KAMERA OLACAK: Güvenlik gerekçesiyle sadece dış mekanlarda kurulan 374 kameranın sayısı 700'e çıkarılacak. TBMM içinde milletvekilleri ofislerinin bulunduğu binanın asansör girişleri ile merdiven başlarına güvenlik amaçlı kamera yerleştirilecek.

VEKİLE FOTOĞRAFLI ARAÇ KARTI: Milletvekili aracını birçok görevli veya yakınını kullanmasını önlemek amacıyla artık vekil fotoğrafı bulunan araç kartları basılacak. Araçta milletvekilinin olmadığı anlaşılırsa bu araç kartları gerçerli olmayacak. Böylece milletvekili dışındaki hiç kimse TBMM başta olmak üzere bazı ayrıcalıkla yerlere giriş ve trafikte kolaylıkları kullanamayacak.

13 BİN KART İPTAL: İlçe belediye başkanları başta olmak üzere TBMM'ye serbestçe girişi sağlayan yaklaşık 13 bin kart iptal edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber