Öğretmenlik programları yenilendi

Haber Giriş : 26 Temmuz 2006 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ntv

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk ve ortaöğretim müfredatını değiştirmesinin ardından YÖK eğitim fakültelerindeki 14 öğretmenlik bölümünün de ders programlarını yeniledi. Yeni programlarda genel kültür derslerinin ağırlığı artırıldı.

YÖK, ilahiyat fakülteleri bünyesinden çıkarılarak eğitim fakültlerine bağlanan ilköğretim din öğretmenliği programında önemli değişiklikler yaptı. Fakat getirilen yenilikler bununla sınırlı değil.

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğinin ilahiyat fakültelerinden alınarak eğitim fakültelerine kaydırılmasının ardından, bu bölümün ders programını yenileyen YÖK, aynı şekilde diğer 14 öğretmenlik bölümünün de programını değiştirdi.

KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Milli Eğitim yetkililerinin de katıldiği çalışmayla Türkçe, yabancı dil, matematik öğretmenliği de dahil tüm programlarda köklü değişiklikler yapıldı. Yeni programlarlarda alan bilgisinin oranı yüzde 50-60, öğretmenlik meslek bilgisinin oranı yüzde 25-30, genel kültürün oranı ise yüzde 15-20 olarak belirlendi. Genel kültüre; Bilim Tarihi, Türk Eğitim Tarihi, Felsefeye Giriş gibi dersler de konuldu.

?YAN DAL' KALDIRILDI

Bir bölümde okurken başka bir alanda da uzmanlaşma imkanı veren ?yan dal? uygulamasına son verilerek öğretmen adaylarının kendi alanlarına yoğunlaşmaları hedeflendi. Programlarına ?Topluma Hizmet Uygulamaları? adlı yeni bir zorunlu ders de konularak öğrencilerin, toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projeler hazırlamaları öngörüldü.

ÇAKILI DERS ESNETİLDİ

Öğretmen yetiştirme programlarında, çakılı ders uygulaması esnetildi. Fakültelere, programların yaklaşık yüzde 30'u oranında dersleri belirleme yetkisi verilerek, seçmeli ders olanağı artırıldı. 2006-2007 öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni programları mevcut öğrencileri etkilemeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber