Sendikalar mazeret kabul etmeyecek

Haber Giriş : 31 Temmuz 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 Ağustos'ta hükümetle toplu görüşmelere hazırlanan sendikalar masaya delillerle oturacak. Kamu-Sen Başkanı Akyıldız: 2006 için hedeflenen enflasyon 2 katına çıkacak. Maaşlar reel olarak eridi

TÜRKİYE Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 'Bu yıl beşinci defa oturacağımız toplu pazarlık masasında Hükümet'in ekonomik istikrar, enflasyon hedeflemesi gibi mazeretlerinin konfederasyonumuz nezdinde kabul edilebilir hiçbir gerekçesi kalmamıştır' dedi. Akyıldız, 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmeler öncesi sendikanın il temsilcileri ile yaptığı istişare toplantısının sonuç deklarasyonunu, İçkale Oteli'nde yaptığı basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı.

Eylem yapılacak

Tüm kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren ve 15 Ağustos 2006 tarihinde beşincisi gerçekleştirilecek olan toplu sözleşme sürecinde Kamu-Sen, radikal ve sürekli olan, üretim gücünü de içeren eylemler yapacak.

Hükümet'in, 'GSMH'nin tahminlerin ötesinde büyüdüğü, enflasyonun düştüğü' yönündeki açıklamalarına rağmen başta kamu çalışanları olmak üzere, dar ve sabit gelirli kesimin alım gücünde ve yaşam standartlarında herhangi bir gelişme olmadığını öne süren Akyıldız, 'Bir kısım yazılı ve görsel basının umut dağıtan yayınlarının' toplumsal gerçekleri örtbas etmeye yetmediğini söyledi. Akyıldız, işsizliğe çare olacak, dar gelirlileri rahatlatacak sosyal politikaların, bir an önce düzenlenerek hayata geçirilmesini istedi.

Son aylarda yaşanan ekonomik gelişmelerin, 2006 yılı için hedeflenen enflasyonun 2 katına çıkacağını gösterdiğini vurgulayan Akyıldız, 2006 yılı için hedeflenen enflasyon oranında ücret artışı yapılan kamu çalışanlarının maaşlarının, yılın ikinci yarısı dolmadan reel olarak eridiğini bildirdi. Akyıldız, sözleşmeli personel çalıştırılarak sendikal hayatın önünün kesilmeye çalışıldığını ifade etti.

Kamu çalışanlarının kazanımlardan, emeklilerinin de yararlanması talep edilen bildirgede, kamu çalışanları arasından 'yandaş oluşturulmasından vazgeçilerek, yapılan baskıların kaldırılması' istendi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber