Darphane'ye MASAK incelemesi iddiası

Darphane ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. MASAK'ın yaklaşık 1 haftadır Darphane'de incelemede bulunduğu iddia edildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Mart 2015 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darphane'ye MASAK incelemesi iddiası

Geçen yıl basılı altın teslimatını geciktirmesiyle kuyumcuları isyan ettiren Darphane hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Darphane'de inceleme başlattı.

Konuya yakın kaynak yaptığı açıklamada, MASAK'ın yaklaşık 1 haftadır Darphane'de incelemede bulunduğunu ve kişilerin sorgulandığını söyledi.

KUYUMCULAR İSYAN ETMİŞTİ

Salı günleri esnaftan topladığı külçe altını perşembe günü basılı altın olarak teslim eden Darphane'de geçen yıl yaşanan teslimattaki gecikmeler kuyumcuları isyan ettirmişti. Kuyumcular rekor düzeyde altın talebi olduğu dönemde dahi teslimatların zamanında yapıldığını vurgulayarak "Şu anda rekor düzeyde talep olmamasına rağmen olan gecikmeler 'acaba bir rant paylaşımı mı var' sorusunu akıllara getiriyor" sözleriyle isyanlarını dile getirmişlerdi.

BU SÖYLENTİ YAYILMIŞTI

Yine o dönemde Darphane'nin irsaliye almadan altın kabul ettiği ve işçiliği altın olarak tahsil ederek 8 bin TL'yi geçse de banka üzerinden işlem yapmadığı söylentileri de o dönemde yayılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber