Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 09 Ağustos 2006 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 8/1/2005 tarihli ve 25694 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

"MADDE 8 ? Meslek Yüksekokulunda öğretim dili İngilizce olan programlara kayıt olan öğrenciler, İngilizce Yeterlik Sınavında başarısız olduklarında İngilizce hazırlık programında bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi alırlar. Bir yılın sonunda başarısız olan öğrenciler hazırlık programını tekrar ederler. İkinci yıl İngilizce hazırlık eğitimi sonunda da başarısız olan öğrencilerin Meslek Yüksekokulu ile ilişiği kesilir. Öğrencinin ÖSYM'ye başvurması halinde; 1/4/1996 tarihli ve 22598 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 9 uncu maddesi hükümlerine göre ÖSYM tarafından eşdeğer bir Türkçe programa yerleştirilir."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 23 ? Eğitim-öğretim yılı boyunca yapılacak sınavlar şunlardır:

a) Ara sınav ve final sınavı: Her dönem bir ara sınav ve bir final sınavı yapılır. Ara sınav yer ve tarihleri, program başkanlığı tarafından dönemin ilk ayı içinde ilan edilir. Ara sınav yer ve tarihlerindeki değişiklikler Müdürün onayı ile gerçekleşir. Ara sınavlar dışındaki kısa süreli sınavlar önceden tarih belirlenmeksizin yapılabilir. Final sınavları, program başkanlığı tarafından saptanan ve ilan edilen yer ve tarihlerde yapılır. Bir öğrenciye verilecek dönem sonu notu, ara sınavlarda alınan notların ortalamasının %40'ı ve final sınavının %60'ı alınarak hesaplanır. Ara sınav ve/veya final sınavını gerektirmeyen dersler ilgili program başkanlığınca saptanarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirilir. Bu durumda; dönem sonu notu öğrencinin dönem içi çalışmaları göz önünde tutularak verilir. Bir ders ve o dersin uygulama ve/veya laboratuvarı ayrı ayrı değerlendirilebilir. Bu takdirde yukarıdaki hükümler ders ve uygulama ve/veya laboratuvara ayrı ayrı uygulanır.

b) Mazeret sınavı: Yükseköğretim Kurulunun belirlediği esaslar dikkate alınarak Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulunca kabul edilen, haklı ve geçerli görülen bir nedenle ara sınav ve final sınavına girmeyen öğrencilere özür sınav hakkı verilir.

c) Mezuniyet sınavı: Mezuniyetlerine en çok iki dersi kalan öğrencilere; yarıyıl sonu sınavının son gününü izleyen bir ay içinde yapılmak üzere, başarısız dersleri için mezuniyet sınavı yapılır. Genel not ortalamaları 2.00 olmadığı için mezun olamayan öğrenciler, son iki yarıyılda aldıkları derslerden seçecekleri DD ve DC harf notlu en çok iki dersten mezuniyet sınavına girebilirler. Öğrencilerin mezuniyet sınavına girebilmeleri için; ilgili derslere yazılım yapmış olmaları, derslere devam koşulunu ve yarıyıl sonu sınavına girebilmeye ilişkin koşulları yerine getirmiş olmaları zorunludur. Sınavlar, yarıyıl sonu sınavından sonra ve en geç bir ay içerisinde yapılır. Mezuniyet sınavında başarısız olan öğrenciler bir sonraki final sınavı döneminde bütünleme veya not yükseltme sınavına girerler."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 34 ? Aşağıdaki durumlarda; bu Yönetmelikte öngörülen eğitim-öğretim süresini tamamlayıp tamamlamadığına bakılmaksızın, Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu kararı ile öğrencinin kaydı silinir:

a) İki yarıyıl üst üste eğitim öğretim ücretinin yatırılmaması,

b) Eğitim öğretim ücretini yatırdığı halde, başarısız olduğu derse, eğitim-öğretimin açıldığı iki yarıyıl üst üste ders kaydı yaptırmamış olması."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 38 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 38 ? Meslek Yüksekokulunun eğitim-öğretim planındaki çalışmaların tümünden başarı sağlayan öğrencinin, Meslek Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile mezuniyeti tespit edilir ve 2547 sayılı Kanunda öngörüldüğü şekilde diplomalar verilir. Diplomalara; T.C. kimlik numarası, mezuniyet tarihi, diploma numarası yazılır. Öğrencilere mezun olduğu andaki programın ismi ile diploma verilir. Öğrencilerin mezun olması ve diploma alabilmesi için FF ve FD notu almaması ve kümülatif not ortalamasının dört üzerinden en az iki olması gerekir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 39 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 39 ? Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde; 1/4/2004 tarihli ve 25420 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Kuruluş Yönetmeliği ile 31/12/2005 tarihli ve 26040 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber