Birleşik Haziran Hareketi'nden 1 Mayıs'ta kaos ısrarı

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı yasak olmasına rağmen Birleşik Haziran Hareketi kaos için gruplara çağrı yaptı. Molotofkokteyli ve maske konusunda yetki alan Emniyet alarma geçti.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Mayıs 2015 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Birleşik Haziran Hareketi'nden 1 Mayıs'ta kaos ısrarı

Hakkı KURBAN

Türkiye, 1 Mayıs İşçi Bayramı'na odaklandı. Bir yanda işçi ve memurların katılacağı şölenler, diğer yanda muhtemel provokasyon ihtimali nedeniyle ülkenin dört bir yanında hazırlık yapıldı. Gözler ise özellikle İstanbul'da olacak. Birleşik Haziran Hareketi adıyla organize olan bazı gruplar, sendikalar ve STK'lar, yasak olmasına karşın Taksim'de gösteri planlıyor.

GRUPLAR ORGANİZE OLDU

"Birleşik Haziran Hareketi", "1 Mayıs'ta Haziran" sloganıyla gösterileri organize etti. Haziran vurgusu, hem 7 Haziran'daki genel seçimlere hem de 2013 Haziran'ında Türkiye'nin dört bir yanında gerginliğe yol açan Gezi eylemlerine atıf amacı taşıyor. KESK ve DİSK'in de İstanbul'daki bu kutlamalara dahil olduğu programda, gösteri yasağı bulunan Taksim'de etkinlik konuldu.

ÇELENK KOYMAYA İZİN VERİLDİ

İstanbul Valiliği ve Emniyet, Taksim'de gösterilere izin verilmeyeceğini, sadece temsili olarak Anıt'a çelenk ve karanfil konulmasının mümkün olacağını bildirdi. İç Güvenlik Paketi'yle yürürlüğe giren düzenlemeleri de hatırlatan yetkililer, vatandaşları uyardı. Maske takmak, molotofkokteyli taşımak ve kullanmak gibi eylemlerin suç olduğu vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber