Çeyrek altın yok satıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayı öncesi düğünlerin yoğunlaşması, sarraflarda düğün hediyesi olarak tercih edilen çeyrek altın satışlarına ilgiyi artırdı.

Konya'da faaliyet gösteren Özboyacı Altın Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Özboyacı, Ramazan ayının her yıl biraz daha yaza doğru kaydığını, bu yıl düğünlerini Ramazan ayına bırakmamak isteyenlerin ise bu dönemde düğün yoğunluğunun artmasına neden olduğunu söyledi.

Ramazan ayı öncesi düğünlerin yoğunlaşmasının da sarraflarda, düğün hediyesi olarak tercih edilen çeyrek altın satışlarına ilgiyi artırdığını vurgulayan Özboyacı, ?Pek çok kişi hediye altın olarak çeyreği tercih ediyor. Konya'daki toptancı firmalar, sarrafların çeyrek altın taleplerine yetişmekte zorlanıyor. Ramazanca bir ay kaldığı bugünlerde, tedbirli davranmayan sarraflarda çeyrek alıntın bulunamıyor? dedi.

Çeyrek altına ilginin artmasında, bu dönemde düğünlerin yoğunlaşmasıyla birlikte altın fiyatlarının yükselmesinin de ciddi etki yaptığını ifade eden Özboyacı, şunları kaydetti:

?Bugün çeyrek altını 52 YTL'den satıyoruz. Ancak geçtiğimiz yılın Ağustos ayında çeyrek altın yaklaşık 30 YTL'den satılıyordu. Vatandaşın gelir düzeyinde önemli bir artış olmamasına karşın, altın fiyatı bir yıl içinde yaklaşık yüzde 70 arttı. Böylece daha önce ekonomik durumu düğünlerde bilezik almaya yetenler yarım altına, yarım altın alanlar ise çeyrek altına yönelmek zorunda kaldı. Yani çeyrek altına yönelişin bir sebebi de, vatandaşın altın karşısındaki alım gücünün zayıflamış olması.?

Özboyacı, çeyrek altın talebindeki artışın geçici bir durum olduğunu, düğün sahiplerinin bu altınları düğün bitiminde sarraflara getirip bozdurmasıyla, bu altınların yeniden piyasaya dönmüş olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber