Çocuklar Baydemir ile Jandarma Komutanını halayda buluşturdu

Haber Giriş : 27 Ağustos 2006 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi'nin maddi durumu iyi olmayan çocuklar için düzenledigi 'Çocuk Yaz Kampi'na katilan çocuklar, Büyüksehir Belediye Baskani Osman Baydemir ile Gezin beldesi Karakol Komutani Azim Basol'u halayda bulusturdu. Kürtçe türküler esliginde halay çekilerek son bulan kampa, 303 'dezavantajli' çocugun katildigi belirtildi.

Büyüksehir Belediyesi'nin Elazig'a bagli Gezin'de Hazar Gölü kenarinda 2 ay önce dezavantajli çocuklar için kurdugu Çocuk Yaz Kampi, sezonu kapatti. Kamp Atesi Programi'na, Büyüksehir Belediye Baskani Osman Baydemir, Baskanvekili Ilhan Diken, Genel Sekreter Fahrettin Çagdas, Saglik Daire Baskani Nedim Yasli, Çocuk Koordinatörü Muharrem Erbey, DTP Il Baskani Hilmi Aydogdu, il yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri, isadami ve baris aktivisti Osman Kavala, Gezin Belediye Baskani Fethi Aydin, Gezin Jandarma Karakol Komutani Azim Basol, çesitli sivil toplum örgütü temsilcileri ile Gezin halki katildi. Osman Baydemir ile Gezin Jandarma Karakol Komutani Azim Basol birlikte halay çektiler. Baydemir, gelecek yil tatil yapacak çocuk sayisini bine çikaracaklarini söyledi.

Büyüksehir Belediyesi Çocuk Koordinatörü Muharrem Erbey, 6 grup halinde 106'si kiz, 197'si erkek olmak üzere 303 çocugun 8'er gün tatil yaptigini söyledi. Kampta 40 egitimcinin görev üstlendigini anlatan Erbey, çocuklarin tatil boyunca göle girme, piknik yapma, resim, müzik, tiyatro gibi etkinliklere katildigini söyledi. Erbey, çocuklarin 'Kamp Günesi' adli bir gazete de çikardigini belirtti. 200 çocugun saglik taramasindan geçirdiklerini ifade eden Erbey, çocuklara sapka, tisört, sort, terlik, spor ayakkabisi, havlu, sabun, dis firçasi ve macun gibi malzemeler dagittiklarini anlatti. Çocuklara kitap da verdiklerini belirten Erbey, mevcut kampin Diyarbakir'daki çocuklarin ihtiyaçlarina yanit olamadigini belirterek projenin devami için herkesten destek istedi.

KAPASITE 3 KATINA ÇIKARILACAK

Baydemir, kampin kapanisi nedeniyle yaptigi konusmada, birçok ailenin kendisiyle irtibata geçerek kampin çocuklar üzerinde birakmis oldugu olumlu etki ve degisimden duydugu memnuniyeti ilettigini anlatti. Osman Baydemir, 'Gelecek çocuklarla aydinlanacaktir. Gelecek siz çocuklarla çok daha güzel olacaktir. Bizler de hem sizlere karsi, hem de insanliga karsi mahcup olmayacagiz' dedi. Baydemir, mevcut kapasiteyi gelecek yil üç katina çikaracaklarini ve 2007 sezonunda bin çocuga kamp yaptirmayi hedeflediklerini söyledi.

MEHMET UZUN UNUTULMADI

Çocuklar, Diyarbakir'da hastanede yatan yazar Mehmed Uzun'u sevdiklerini ve geçmis olsun dileklerini ileten bir mesaj okudu. Program boyunca da Uzun'un bir portresi beyaz perdeye yansitildi. Daha sonra Baydemir, Ilhan Diken, Hilmi Aydogdu, Osman Kavala ile çocuklar mesalelerle kamp atesini yakti. Ardindan da çocuklar taklitler yapti, skeçler sahneledi, fikralar anlatti.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber