Aile hekimliği uygulaması 10 ilde başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu yıl aile hekimliği uygulamasına 10 ilde başlanacağını ve uygulamanın gelecek yıldan itibaren diğer illere yaygınlaştırılacağını söyledi.

Bakan Akdağ, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaretinde, İl Sağlık müdürlüklerinin özellikle son 2 yıldır içme suyunun vatandaşa temiz ulaşması ve atık suların bahçelerde yetişen bitkileri kirletmemesi konusunda belediyelerle yakın çalışmaları olduğunu anlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin başarılı çalışmalar yürüttüğünü, evde bakım hizmetini de dikkate değer bulduğunu ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

"Biz Türkiye'de sağlık ocaklarının verdiği hizmetleri çok güçlendirdik, güçlendirmeye de devam edeceğiz. Bunun devamı zaten aile hekimliği şeklinde gelecek. Bu sene 10 ilimizde aile hekimliğine başlıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren de diğer illerimize yaygınlaştıracağız. Aile hekimliği ile birlikte belediyelerin özellikle hastaların evde bakımları, maddi durumu iyi olmayan ailelere gerek yiyecek gerekse diğer sosyal hizmetler açısından hizmetler götürmesi, bu arada özürlülere hizmetler götürmesi, bizim aile hekimliğimizi tamamlayacak parçalar olarak gözüküyor." Bakan Akdağ, hükümetin sağlıkta dönüşüm programında kararlı bir duruşu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Vatandaşımızın hastane kapısına gidip de hizmet alamama korkusunda olmasını kabul etmiyoruz. Vatandaşımız, hizmet alabilmek için devletin hastanesi dışında veya sigortanın ödeme yaptığı özel sağlık kuruluşu dışında bir başka adrese gitmek zorunda değildir. 'Ben hastanenin dışında başka bir adrese gitmezsem, doktorla özel bir irtibatım olmazsa hizmet alamam' düşüncesinde asla olmamalıdır. Biz bu hususta çok kararlıyız. Çok da mesafe aldığımızı biliyoruz.

Vatandaşımız, hükümetimiz döneminde kendi sigortası ile yeşil kartı ile devletin hastanesinden hizmet alacak duruma gelmiştir."

'SAĞLIK YETİM BIRAKILMIŞ BİR ALANDI'

Sağlık Bakanı Akdağ, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, vatandaşın geçmişe göre sağlık hizmetlerinden büyük ölçüde memnun olduğunu belirtti.

Akdağ, "Bu, bir maraton koşusudur. Maraton koşusunun ilk 4 yıl içine sığdırılabilecek mesafeyi, büyük ölçüde sığdırdığımıza inanıyoruz. Ama ülkemizde böyle daha 4 yıllar yapmamız gereken işler var" diye konuştu.

Türkiye'de sağlığın yetim bırakılmış bir alan olduğunu kaydeden Akdağ, hükümetleri döneminde önemini çok iyi bildikleri sağlığın arkasında ısrarla durduklarını ve başarılı noktaya getirdiklerini belirtti.

Akdağ, yaptıkları başarılı işlerde öncelikle başbakanın kararlılığı ve samimiyetiyle birlikte bütün AK Parti teşkilatının rolü bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber