Başörtülü öğrenciler kayıtta geri çevrildi

Haber Giriş : 06 Eylül 2006 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversiteyi kazanan başörtülü öğrenciler kayıt işlemlerini yaptıramadı. Başörtüsünün üzerine peruk takan öğrenciler de aynı engele takıldı

Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) kayıt olma hakkı kazanan adaylar gerekli belgelerle başvurularını sürdürürken, başörtülü öğrenciler ise işlemlerini yaptıramadı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İktisat Fakültesi'ni kazanan Ankaralı Şeyma Türkan, peruklu olduğu gerekçesiyle kayıt yaptıramadan memleketine döndü.

2006-2007 akademik yılında 7 bin 53 öğrencinin alınacağı Çukurova Üniversitesi'nde kayıt işlemleri 8 Eylül'de sona erecek. Öğrenci İşleri Kayıt Merkezi'ne başvuran adayların, kılık-kıyafetle ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş hukuki mevzuata uymaları istendi. Başörtülü bazı öğrenciler, üniversite güvenlik görevlileri tarafından uyarıldıktan sonra saçlarını açarak veya peruk takarak işlemlerini gerçekleştirirken, başörtülerini çıkarmayan öğrenciler ise kayıtlarını yaptırmadı.

HİÇBİR İZAHI YOK

Şeyma Türkan'ın babası Şemsettin Türkan KSÜ Bahçelievler Kampüsü önünde basın açıklaması yaptı. Baba Şemsettin Türkan, 'Türbanla alınmamasını anlıyorum ama perukla alınmamasının hiçbir izahı olamaz. Böyle bir mantık olamaz. Kızım peruklu olduğu için kaydı yapılmadı. Öğrenci işlerine gittik, yatırdığımız 458 YTL'yi de geri alamadık' dedi. KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Mart, 'Şeyma Türkan kayıt yaptırmak için geldiğinde peruğunu türbanın üzerine takmıştı' dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber