Emniyet: Bilgi edinme büromuz var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2006 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan konuya ilişkin haberler nedeniyle açıklama yapılmasına gerek duyulduğu ifade edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nde, 9 Ekim 2003'de yürürlüğe giren Bilgi Edinme Kanunu kapsamında Bilgi Edinme Bürosu'nun kurulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

?Yine Başbakanlık genelgesiyle BİMER (Bilişim ve İletişim Merkezi) birimi oluşturulması ve Basın Halkla İlişkiler Şube bünyesinde görev yapması, genelge gereği yerine getirilmiştir. Ayrıca, EGM Güvenlik Daire Başkanlığı'na bağlı Basın Bürosu, hizmetin tek elden yürütülmesi amacıyla bu büro da Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'ne devredilmiştir.

Şube'nin görev alanının genişlemesi, fiziki ortamın yetersiz kalmasıyla birlikte, Koruma Daire Başkanlığı tarafından kurulan güvenlik sistemlerindeki teknik zaruretin oluşması; dolayısıyla daha etkin ve kaliteli hizmet sunulması amacıyla şubemiz EGM eski binadaki yeri yeniden düzenlenmiş olup, hizmetine burada da devam etmektedir. Daha rahat çalışma ortamı oluşturulmak amacıyla basın mensupları için ayrıca donanımlı bir oda tahsis edilmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber