Topçu: PKK halka refah gelsin istemiyor

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, terör örgütü PKK'nın saldırılarına ilişkin, "Bölgeye yatırım yapılsın, halka refah gelsin istenmiyor. Bunlar olursa bölücü terör orada barınamaz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2015 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Topçu: PKK halka refah gelsin istemiyor

Sultan Çoğalan

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, terör örgütü PKK'nın saldırılarına ilişkin, "Bölgeye yatırım yapılsın istenmiyor, turist gelsin istenmiyor, ekonomi büyüsün halka refah gelsin istenmiyor. Bunlar olursa bölücü terör orada barınamaz" dedi.

Bakan Topçu, AA muhabirine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm Süreci'nde bölgede yapılan yatırımların yanı sıra turizm sektörü açısından önemli adımlar atıldığının hatırlatılması üzerine Topçu, "Amaç bu zaten. Bunlar olursa bölücü terör orada barınamaz. Çözüm Süreci, bu gerçeğin yaşandığı bir deney dönemi oldu. Kandil'in ve uzantılarının hesabı hiçbir zaman çözüm olmadı. Onlar çözümsüzlükten besleniyor, bu gerilimden nemalanıyorlar. Dolayısıyla bölgedeki terör faaliyetleri her alanı etkilediği gibi, turizmi de çok ciddi sıkıntılara soktu. Halkın artık bu gerçekleri gördüğünü ve cevabını sandıkta vereceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin tanıtımı ve turizmin canlanması

Topçu, Rusya'da ekonomik kriz nedeniyle Türk turizminde yaşanan daralmaya karşı bakanlığın aldığı tedbirlere de değinerek, geçen yıl Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan olumsuzluğun, batı ülkelerinin Rusya'ya ekonomik yaptırımlarıyla sonuçlandığını, bu durumun Rusya'yı ekonomik krize soktuğunu kaydetti.

Rusya'nın turizmde Türkiye'nin en büyük ikinci pazarı olduğunu ve geçen yıl 4,5 milyon Rus turistin Türkiye'de ağırlandığını dile getiren Topçu, ekonomik krizin Rusların yurtdışı ziyaretlerini olumsuz etkilediğini, Rusların yurtdışı tatilinin bu yıl yüzde 40 civarında düştüğünü ifade etti.

Topçu, geçen yıldan itibaren yaşanan bu olumsuzluklar karşısında, bakanlığın süreci çok yakından takip ettiğinin altını çizerek, bu kapsamda bakanlık üst düzey yönetimi ve sektör temsilcilerinin yıl başından itibaren Rusya'daki muhataplarıyla çeşitli toplantılar gerçekleştirdiğini, diğer taraftan da bakanlık ile Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı arasında sürekli bir temasın olduğunu anlattı.

Okulların geç açılması

Eğitim-öğretim yılının Kurban Bayramı sonrasında başlamasının turizm sektörüne yansımasını değerlendiren Topçu, okulların geç açılmasının sektörü çok olumlu yönde etkileyeceğini, dış pazardaki daralmayı iç pazarın telafi edeceğini belirtti. Topçu, "Okulların geç açılacak olması sadece turizm tesislerinde değil, turizme hizmet ve mal veren bütün sektörlerde gelirlerin artmasını sağlayacaktır" dedi.

"IŞİD, adeta çağdaş Lawrence gibi davranıyor"

Terör örgütü DAEŞ'in Suriye ve Irak'ta tarihi eserlere zarar vermesine ilişkin de Topçu, ne olduğu belli olmayan bir ideolojinin peşinden giderek canilik ve vahşeti yöntem kabul edenlerin, kültürel değerlere, tarihi mirasa sahip çıkmasını beklemenin fazla iyimserlik olduğunu söyledi.

Topçu, "Yapamayanlar, yıkmakla meşgul olur. IŞİD, adeta çağdaş Lawrence gibi davranıyor. Zararları Müslümanlara oluyor. Ya kendileri yakıp yıkıyor ya da yakıp yıktırıyorlar. Fitne zaten ateş gibidir, dokunduğunu yakar. IŞİD de her anlamda Ortadoğu'nun büyük fitnesi olmuştur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber