Yeni MKYK'da model milli ekonomi

AK Parti kongresinde oluşturulan yeni MKYK, 1 Kasım sonrası belirlenecek yeni ekonomi politikasının işaretini verdi. Ekonomi kurmaylarının milli ekonomi modelini savunan isimlerden oluşması dikkati çekti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Eylül 2015 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni MKYK'da model milli ekonomi

Şerife Güzel

AK Parti'nin 5. Olağan Kongresi'nde oluşan yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) yeni ekonomi kurmayları da yerini aldı. AK Parti'nin 1 Kasım'dan sonra izleyeceği yeni ekonomi politikası konusunda önemli ipuçları içeren yeni MKYK'ya giren ekonomi kurmaylarının ortak özelliğinin "milli ekonomi modeli"ni savunmaları olduğu vurgulandı. MKYK'da bugüne kadar ekonomi politikalarına yön veren Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Cevdet Yılmaz'dan hiç biri listede yer almadı.

YENİ KURMAYLAR BELLİ

Buna karşın Numan Kurtulmuş, Naci Ağbal, Berat Albayrak, Nurettin Canikli, Bülent Gedikli'nin MKYK'ya girmesi, parti kurmayları arasında, "Ekonomiye bundan sonra milli ekonomi modeli savunucularının yön vereceği" şeklinde değerlendirildi.Kongrenin ardından AK Parti, milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na(YSK) teslimine kısa bir zaman kalmış olmasından dolayı hızlı bir takvim izleyecek. Merkez Yürütme Kurulu'nun(MYK) oluşturulmasının ardından da milletvekili adaylarının belirleneceği "Üst Kurul" belirlenecek.

Komisyon raporları tamam

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında partinin yeni yönetiminden isimlerin oluşturacağı üst kurul, milletvekili aday listesini belirleyecek. Pazartesi günü çalışmaya başlaması planlanan üst kurulda, 4 ayrı alt komisyon tarafından yapılmış olan "ön çalışma" raporları değerlendirilecek. Tüm iller ayrı ayrı masaya yatırılarak, listelerin nasıl oluşturulacağına bakılacak. AK Parti'de, üst kurul çalışmasından önce her il ile ilgili olarak il ve ilçe başkanlarıyla özel görüşmeler gerçekleştirildi ve ildeki adayların destek durumlarına ilişkin değerlendirilmeler alındı. Şimdi üst kurul, bu değerlendirmeler ve alt komisyon raporları çerçevesinde listeye son şeklini verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber