Mardin'de 20 STK'dan 'barış' çağrısı

Nusaybin ilçesinde, 20 sivil toplum kuruluşu ve sivil toplum örgütü, "son günlerde yaşanan çatışma ortamının sona ermesi" için 'barış' çağrısında bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2015 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin'de 20 STK'dan 'barış' çağrısı

Nusaybin'de 20 sivil toplum kuruluşu ve sivil toplum örgütünün ortak basın açıklamasında "barış" talebinde bulunuldu.

Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve KESK'in de aralarında bulunduğu 20 STK yöneticisi ve üyeleri, Barış Parkı'nda "barış" açıklaması yaptı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulğani Bilge, grup adına yaptığı açıklamada, iki aydır bölgede ve ilçede kardeş kanına şahit olduklarını söyledi.

"Kardeş kanı akıyor, analar ağlıyor, insanlar ölüyor. İlçemizde tam bir kaos, belirsizlik, korku ortamı hakim olmuştur" diyen Bilge, halkın günlük yaşamını olumsuz etkileyen, hayatlarını tehlikeye sokan eylemleri tasvip etmediklerini ifade etti.

Bilge, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Huzura, demokrasiye ve barışa çok fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde özellikle siyasal iktidarın üzerine düşen en önemli görev, tüm vatandaşların kendilerini güvende hissedecekleri bir yaşam ortamı tesis etmesidir. Hak ve özgürlükler adına şiddet kullanmanın doğru ve gerekli olmadığını, barışın, kardeşliğin diyalog ve müzakerenin, sorunların çözümünde en uygun ve doğru yol olduğu bilinmelidir. Çatışma ve ölümlerin kimseye kazanımı olmadığı gibi kaybeden tarafın insanlık, uygarlık olduğunu unutmamalıyız. Nusaybin halkı olarak bu kardeş savaşına sessiz kalmak gibi bir lüksümüz yoktur, olamaz da. Hiç kimsenin Nusaybin halkların birlik ve beraberliğine gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz. Sözün bittiği noktadayız. Artık yeter."

Nusaybin Seyit-Der Başkanı Abdullah Öngün de Allah katında hiçbir şeyin insandan daha değerli olmadığını söyledi.

Açıklamanın ardından gruptakiler, vatandaşlara beyaz karanfil dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber