Kılıçdaroğlu: Demek ki en iyi kadro CHP'de

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: - "Eskiden derlerdi ki; 'CHP hep eleştirir, hiçbir öneri getirmez.' Şimdi bizim bütün önerilerimizi onlar kopyalamaya başladılar. Bu demek ki en iyi kadro CHP'de"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2015 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Demek ki en iyi kadro CHP'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eskiden derlerdi ki; 'CHP hep eleştirir, hiçbir öneri getirmez.' Şimdi bizim bütün önerilerimizi onlar kopyalamaya başladılar. Bu demek ki en iyi kadro CHP'de" dedi.

Sivas'ın İmranlı ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda parti otobüsünden vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Ardahan, Kars ve Erzincan'ın selamını getirdiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da sandığa gidileceğini ifade ederek, "Önce şunu düşüneceksiniz, 'Biz 7 Haziran'da gitmiştik sandığa, niye bir daha bizi götürüyorlar?' Nedeni şu; niye bana 400 milletvekili vermediniz? Millet vermiyor kardeşim. Bir daha bir daha bir daha. Siz de 'madem öyle benden de sana hiç oy yok' diyeceksiniz. Hiç oy yok, vermeyin. Türkiye'de yeni bir çığır açalım. Milletin iradesine saygı gösterelim" diye konuştu.

Vatandaşın 7 Haziran'da oyunu kullandığını ve milli iradenin ortaya çıktığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Normalde buna göre hükümet kurulması lazım ama saraydaki zat izin vermiyor. 'Kurma' diyor hükümeti, o da korkudan kuramıyor. Şimdi onlara yetki vermeyin, yeni bir hükümetin yolunu açalım. Birlikte güzel bir Türkiye'yi yeniden inşa edelim. Anlaştık mı?" ifadelerini kullandı.

"Sözüm söz hepsini yapacağım"

Vatandaşlardan bir şeyi unutmamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bir şeyi sakın unutmayın, Davutoğlu saray için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Ramazan ve Kurban Bayramında emekliye 2 maaş ikramiye vermeye hazır mısınız? Asgari ücreti net bin 500 lira yapmaya hazır mısınız? Kamuda çalışan 800 bin taşeron işçisine kadro vermeye hazır mısınız? 22 milyon yoksul vatandaşımızın yoksulluğunu gidermeye, her eve huzur, her eve bereket getirmeye hazır mısınız? Taşımalı sistemi bitirip nerede öğrenci varsa oraya öğretmenin gelmesine hazır mısınız? Türkiye'de terörün bitirilmesine hazır mısınız? Siz hazırsanız ben de hazırım. Sözüm söz hepsini yapacağım. Anlaştık mı?

Size bir çift sözüm var, tam gün eğitim sistemi olacak. Çocuk sabah gidecek, akşam eve gelecek. Öğle yemeklerini okulda öğretmenleriyle beraber bedava yiyecekler. Böylece çocuklarımızın geleceğini de güvence altına almış olacağız. Hiç endişeniz olmasın. Sizin evinize huzuru getirmek için mücadele edeceğim. Çocuklarınızı askere gönderirken gözünüz arkada kalmayacak. Çocuklarınız üniversiteyi kazanıp gittiğinde 'benim oğlum, kızım yurt sorunu var mı nerede kalacak' diye bir sorununuz olmayacak. Bir yılın içinde Türkiye'deki bütün üniversitelerde yurt sorununu çözeceğim."

Kılıçdaroğlu, bu ülkeye huzuru ve barışı getireceğini, gençlere inandığını ve güvendiğini, onlar için çalıştığını belirterek, "Onlar sizi potansiyel suçlu olarak gördüler, ben sizi bu ülkenin onuru, gururu ve geleceği olarak görüyorum. Hiç endişe etmeyin güzel vaatlerimiz var, güzel şeyler yapacağız. Eskiden derlerdi ki; 'CHP hep eleştirir hiçbir öneri getirmez.' Şimdi bizim bütün önerilerimizi onlar kopyalamaya başladılar. Bu demek ki en iyi kadro CHP'de" şeklinde konuştu.

"Üzülüyorum, içim yanıyor"

Halkın sorunlarını en iyi bilen partinin CHP olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dolayısıyla CHP'ye güvenin, inanın, gönül rahatlığı içinde oyunuzu verin. Türkiye'nin refahı ve huzuru için. Çiftçiye mazotu 1 lira 80 kuruştan vereceğiz. İtiraz ediyorlar, 'nereden bulacaksın?' diye. Hiç endişeniz olmasın bulacağım ve vereceğim. Onlar yata verirken biz ses çıkarttık mı? Çıkartmadık. Sen yata veriyorsun ben çiftçinin mazotunu veriyorum. Çiftçi üretecek, çiftçi kazanacak ki hepimizin karnı doyacak. Buğdayı, arpayı, fasulyeyi o üretecek, o kazanacak ki biz kazanalım. Size inanıyorum ve güveniyorum. Sizi seviyorum ve sizin için çalışıyorum.

Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemiyorum. Bu ülkede 21. yüzyılın Türkiyesinde bu ayıbı kaldıracağım. 22 milyon yoksulumuz var, 17 Haziran'dan önce 17 milyon deniliyordu son rakam çıktı 22 milyon. Üzülüyorum, içim yanıyor, 21. yüzyılın Türkiyesinde çocuk yatağa aç nasıl girer? Hangi vicdan bunu kaldırıyor. Kılıçdaroğlu fakir babası, evet fakirliği bitireceğim. Ne söylemiştik, Davutoğlu saray için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber