İmam hatip davasında yürütmeyi durdurma

Buca'daki Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokulu'nun bitişiğinde yapılan ek binanın Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne tahsisine ilişkin açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildi

Haber Giriş : 03 Aralık 2015 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İmam hatip davasında yürütmeyi durdurma

GÜLSEN CANDEMİR- İZMİR

İzmir'in Buca ilçesi İnönü Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Ateşoğlu İlk ve Ortaokulu'nun yanında yapılan ek binanın Buca Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verilmesine ilişkin veliler tarafından açılan davada karar açıklandı. İzmir 1. İdare Mahkemesi, imam hatip lisesinin derslik ihtiyacının bulunmadığını belirterek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Yetersiz ve kalabalık sınıflar

Hüseyin Avni Ateşoğlu İlk ve Ortaokulu velilileri, yaptıkları her eylemde çocuklarının yetersiz ve kalabalık sınıflarda eğitim gördüklerini, ancak imam hatipte 15- 20 kişilik sınıflarda eğitim görüldüğünü ifade etmişti. Konuya ilişkin 5 veli, yapılan ek binanın Buca Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verilmesiyle ilgili karar hakkında İzmir Valiliği'ne dava açtı. İzmir 1. İdare Mahkemesi, davayı açan velileri haklı görerek, Hüseyin Avni Ateşoğlu İlk ve Ortaokulu ile Buca Anadolu İmam Hatip Lisesi derslik ihtiyacı karşılaştırıldığında ek binanın imam hatip lisesine tahsisinin hukuka aykırı olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

'Hukuka uyarlık yok'

Mahkeme kararında, "Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokulu'nun mevcut öğrenci sayısı dikkate alındığında derslik ihtiyacının Buca Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden daha fazla olduğu, kaldı ki 16 derslik yaptırılan ek binanın bu ihtiyacın giderilmesi amacıyla yapıldığı dikkate alındığında ek binanın Buca Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne tahsisine ilişkin dava konusunda işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Uygulanması halinde telafisi mümkün olmayan zararlar oluşacağına kanaat getirilmiştir'' denildi.

'Kararı uygulayın'

Mahkemenin kendi leyhlerine karar vermesinin ardından veliler ile HAZİRAN ve Eğitim Sen tarafından yapılan ortak açıklamada, "Şimdi buradan başta vali, il, milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim müdürü olmak üzere idareden, veliler, öğrenciler ve eğitimciler olarak kararın hızlı bir şekilde uygulanmasını ve okulun gerçek sahiplerine verilmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Birgün gazetesi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber