Albay Yeşil, çete üyesi ile cinayet pazarlığı yapmış

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Ekim 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çetenin 'büyük' kod adını verdiği albay Yeşil'in, çete üyelerine "Birkaç kişi getirin yoksa temize çıkamazsınız" dediği belirlendi.

Bursa'da 11 Şubat'ta polisin teknik takibindeyken üç kişinin öldüğü oto galerisi baskınını gerçekleştiren çete ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle tutuklanıp serbest bırakılan Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Aydın Yeşil'in (46), çetede 'Büyük' koduyla anıldığı ortaya çıktı. Albay Yeşil'in, baskının ardından eylemi organize eden çete üyelerinden Cebbar Çiçek'le "Bana birkaç kişi getirin yoksa temize çıkamazsınız" diye pazarlık yaptığı, yine çete üyesi Ahmet Naci İçöz'le 27 kez telefonlaştığı tespit edildi.

51 kişi yargılanıyor

Bursa jandarma bölgesinde aralarında düşmanlık bulunan Koçak kardeşleri öldürmek isteyen çete lideri Ahmet Karakaş ve adamları 11 Şubat 2006'da Otokoop Sanayi Sitesi'nde Şenol Otomotiv'i basmış, 3 kişi ölmüştü. 34 kişinin tutuklandığı olayın ardından İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde 51 kişi hakkında dava açıldı. İddianamede, Albay Yeşil'in çete üyeleriyle ilişkisi şöyle anlatılıyor: "Ahmet Naci İçöz ve Cebbar Çiçek ile dostluk seviyesinde ilişkisi olduğu görülmektedir. Örgüt üyesi Cebbar Çiçek telefonda da kendisi ve örgüt ile alakalı suç olaylarından bazılarını açıkça hiç çekinmeden anlatabilmekte, hatta kendisinden yardım etmesini, emniyet ve jandarma karakolunu aramasını isteyebilmektedir." Çetenin telefon konuşmalarında "Büyük" diyerek kodladığı Albay Yeşil'in çete üyelerini telefonlarının dinlendiği için uyardığı, ayrıca telefon dinlemesinden kurtulmak için çeteden kendisine yeni hatlı cep telefonu istediği iddianamede yer alıyor. İddeanamede, Cebbar Çiçek'le görüşmede Albay Aydın Yeşil'in, "Benim sende kayıtlı olan numaralarımı sil veya beni yeni numaramdan ara ama kayıt etme. Ahmet Karakaş ile ne zaman görüştünüz, benim bölgemde bir daha herhangi bir eylem yapmayın. Bana birkaç kişi getirin yoksa bu işten temiz çıkamazsınız' dediği ileri sürülüyor.

ANKARA'YA ÇEKİLDİ

Albay Aydın Yeşil, 8 Mart'ta tutuklanıp, 2 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Jandarma Genel Komutanı'nın emriyle Ankara'ya çekilen ve daha sonra emekli olan Albay Yeşil, çete üyeleriyle istihbarat amaçlı görüştüğünü iddia etmiş ancak bu kişilerin jandarma'a kayıtlı haber elamanı olduğunu gösteren bir belge sunamamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber