Sahte rakıdan ölüme ağır ceza

Bursa'da 7 yıl önce 3 kişinin sahte rakıdan ölmesiyle ilgili görülen davada yargılanan 4 sanık, toplam 150 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte rakıdan ölüme ağır ceza

2008'de 3 kişinin ölümüyle ilgili yakalanan ve Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Bandrolsüz içki satışına muhalefet, taksirle ölüme sebep olma ve sağlığa aykırı içecek satmak" suçlarından yargılanan Mehmet Yılmaztürk (52), Mesut Özbay (42), Hikmet Kartal (48) ve Hasan Şencan (45) ile ilgili verilen kararın Yargıtay 1. Dairesi'nce bozulması üzerine dava, tekrar görüldü.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, olayda hayatını kaybeden İsmail Güven'in eşi Gülümser Güven, sanıklar Kartal ve Yılmaztürk ile taraf avukatları katıldı.

Söz verilen Kartal, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Bilerek, isteyerek sahte rakı satmadım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Yılmaztürk ise bilerek sahte rakı satmadığını ileri sürerek, "Kendimi kurtarmak isteseydim, fatura kesmediğim için satışları inkar edebilirdim. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, "içinde yoğun miktarda metil alkol içeren sahte rakıları" piyasaya sürdükleri tespit edilen Şencan ve Yılmaztürk'e bu defa "kasten adam öldürmek" suçundan önce üçer kez müebbet hapis cezası verdi. Sanıkların duruşmalardaki iyi halleri göz önünde bulundurularak ceza 50'şer yıla indirildi.

Sanıklardan büfe işleten Özbay'a önce 2 kez müebbet, büfesi bulunan Kartal'a ise müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, Özbay'ın cezasını 33 yıl 4 ay, Kartal'ın ise 16 yıl 8 aya indirdi.

Duruşmaya katılan Kartal ile Yılmaztürk, cezaevine gönderilirken, tutuksuz yargılanan Şencan ile Özbay hakkında tutuklama kararı verildi.

- Olay

2008 yılı temmuz ve ağustos aylarında Bursa'nın Mudanya ilçesinde ilçesine bağlı Dereköy'de oturan Saip Telli (59) , Hasan Erdem (78) ve Mustafakemalpaşa'da ikamet eden İsmail Güven (50), içtikleri sahte rakıdan hayatlarını kaybetmiş, olayla ilgili Mehmet Yılmaztürk, Mesut Özbay, Hikmet Kartal ve Hasan Şencan, yakalanmıştı.

"Bandrolsüz içki satışına muhalefet, taksirle ölüme sebep olma ve sağlığa aykırı içecek satmak" suçlarından Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yılmaztürk ile Şencan 5'er yıl, Özbay 2 yıl 6 ay, Kartal ise 2 yıl 1 ay, hapis cezasına çarptırılmıştı.

Daha sonra yerel mahkemenin verdiği kararı yeterli bulmayan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanıkların ''Kasten adam öldürmek'' suçundan yargılanmasını isteyerek kararı bozmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber