'Biz büyük milletiz, bizim de büyük hedeflerimiz var'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hedefi olmayan milletlerin tarih sayfasından silindiğini belirterek, "Ama biz büyük milletiz, bizim de büyük hedeflerimiz var" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Biz büyük milletiz, bizim de büyük hedeflerimiz var'

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen "Orman Köylülerini Destekliyoruz, Sertifika Dağıtım Merasimi"nde konuşan Bakan Eroğlu, her bakanlığın bir ili olduğunu, dolayısıyla Bolu'yu da kendi bakanlığının sahiplendiğini bildirdi.

Bakan Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatları doğrultusunda Batı Karadeniz Bölgesi'ne ilişkin çalışmaların yapıldığını vurgulayarak, "Düzce'den Bolu, Sinop'a kadar bu bölgede ciddi bir yatırım yapalım diye bize talimat verdi. Biz de bakanlık olarak Batı Karadeniz'deki bu bölgede 2019 yılına kadar bin 250 tane tesisi tamamlayacağız. Sırf bizim bakanlığımız 18 milyar lira yatırım yapacak. Dolayısıyla burası şaha kalkacak" diye konuştu.

Gelecek yılların Türkiye için altın yıllar olacağına işaret eden Eroğlu, "Azimle, kararlılıkla çalışıyoruz, çalışacağız. Merak etmeyin Türkiye çok büyüyor ve yıldızı parlak. Hedefi olmayan milletler tarih sayfasından siliniyor. Ama biz büyük milletiz, bizim de büyük hedeflerimiz var" değerlendirmesinde bulundu.

- "Dünya rekoruna imza atacağız"-

Eroğlu, önemli projeler ürettiklerini belirterek, şunları anlattı:

"Özelikle 26 milyar kilovatsaat olan hidroelektrik enerjiyi, yani suyun gücünden elektrik eldesini 90 milyar kilovatsaate çıkardık. Böylece dışarıdan 15 milyar liralık doğalgaz daha az alıyoruz. Dışarıya bağımlıyız. Dolayısıyla, suyumuzun gücünden istifade ediyoruz. 284 tane baraj, bin tane gölet yaptık. Bin günde bin gölet ve sulamasını bitirdik. 2019 yılı sonuna kadar bin 71 gölet ve sulamasını da Türkiye'de bitirerek, bir dünya rekoruna imzamızı atacağız. Mührümüzü vuracağız."

Konuşmanın ardından Eroğlu, Vali Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Alirıza Diniz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ve protokol üyeleri ile 30 kişiye sertifikalarını takdim etti.

Daha sonra Eroğlu, kapalı spor salonu girişinde bulunan alana çam fidanı dikerek, vatandaşlara da fidan dağıttı.

- Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar-

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı da makamında ziyaret eden Eroğlu, Bolu Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Bolu Temsilciliği tarafından Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan ve Belediye Meydanı'nda bulunan yardım tırı ve malzemelere ilişkin görevlilerden bilgi aldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada da o bölgede zor durumda bulunan insanlara yardım edilmesi gerektiği belirtti.

Türkmenlerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Rusya'nın orada sınırı yok. Alakası olmamasına rağmen, DAEŞ'i bombalayacağım diye geliyor ama yüzde 91'ini Bayırbucak Türkmenlerini bombalamak suretiyle orayı maalesef imha etme gayreti içinde. Ama sadece DAEŞ'e yüzde 9'unu sortilerin yüzde 91'i oradaki Türkmen Dağı ve bizim oradaki kardeşlerimize, o toprakların hakiki sahiplerine yapıyor. Tabii burada büyük bir oyun var. Ama Cenabı Allah onların hile-i desiseleri varsa, Cenabı Allah'ın da yardımı var. Allahın izniyle Rabbim inşallah onların düşmanlığını hile-i desiselerini başlarına geçirecektir. Milletimiz her zaman Bayırbucak Türkmenlerinin yanında" ifadesini kullandı.

Eroğlu, Orta Asya'dan gelen bir Türkmen Beyi'nin 10'uncu göbekten torunu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim de Danişment Hacıhasanlı Türkmen beyiymiş. Dolayısıyla onlar bizim soydaşlarımız, kardeşlerimiz, dindaşlarımız. Onlara böyle bir kampanya yapmışlar. Allah'ın izniyle kendisini büyük gören bazı ülkeler mahfü perişan olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Allah'ın yardımı bizimle beraberdir. Allah bizimle beraber. Gerisi boştur."

Daha sonra, Bolu Müftüsü İzani Turan'ın ettiği dualarla yardım tırı uğurlandı.

Bakan Eroğlu, daha sonra partisinin İl Başkanlığı'nı da ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

Mehmet Emin Gürbüz, Zafer Göder

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber